söndag 3 augusti 2014

Yikes

Nu är jag i vecka 33+2. På Vårdguiden läser jag att man inte längre försöker skjuta upp förlossningen om den startar i det här skedet. Yikes! Borde kanske tänka till på allvar hur vi ska göra med skötbordet, var vi har alla små babykläder och hur i hela friden vi ska få in en vagga i vårt lilla sovrum.

Visserligen räknar vi med 1½ månad kvar, men faktum är ju att min förstfödde kom redan två veckor före bf*, och det ger... EN månad kvar. En månad går i allmänhet väldigt fort.

* Min nästfödde kom bara fem dagar före bf, så han tog det lite lugnare... men hittills har jag aldrig hunnit så långt som till 40+0, så om det händer den här gången kan jag tänka mig att jag blir lite... otålig. Jag intalar mig att det är mycket möjligt att det går så, men resonemanget känns liksom väldigt teoretiskt, så jag är inte så säker på att jag fattat. Men får jag vänta två månader till lär jag väl åtminstone hinna leta fram ett par tröjor åt det stackars barnet, som ännu den här veckan skulle anlända till en mycket förvånad och oförberedd familj...

Inga kommentarer: