söndag 31 augusti 2014

En tornado drog fram i vårt hus


Det är förvånansvärt svårt att hitta alla de där babyprylarna som vi trodde att vi hade. Inte för att vi borde ha förväntat oss att det skulle vara lätt heller - det är ändå 4½ år sedan vi fick vår förra babyskrutt, och saker har ju en förmåga att vandra. För den som inte har stenkoll då. (Vi, till exempel.)

Pappa lyckades hitta vaggan på deras garagevind. Rätt mycket kläder har dykt upp. Bärsjalarna hittade vi (förstås) i en ouppackad flyttlåda. Babysittern är fortfarande spårlöst försvunnen, så igår gav vi upp och köpte ny (begagnad). En värmepåse är fortfarande vilse, men den hoppas vi fortfarande på. Skötbordet har vi baxat in i badrummet efter att ha baxat ut ett badrumsskåp, vilket betyder att vi för tillfället har en miljon hemlösa deodoranter och wc-pappersrullar.

Och dessutom har vi röjt i skåp och hyrt ett loppisbord, och av någon anledning betyder det att det ligger kläder och andra malplacerade saker överallt i huset och ingenting är ordnat.

Älskade barn, du är så välkommen. Men om du väntar lite till hoppas jag att det kaos du kommer hem till är... kanske lite mindre kaos.

2 kommentarer:

Netta sa...

Vi har en extra värmepåse/åkpåse. En sån som passar i barnvagnen, inte i babyskyddet. En sån hade vi också åt Signe, men jag tyckte den var onödig. Men en större åkpåse har vi som ni gärna får låna. Ska se om vi sku ha ärende mot stan nån gång den närmaste tiden. Jag tror inte vi kommer att behöva den själva, har två. Kristina hade den extra i dagisvagnen då hon var liten, men det är ju inte aktuellt med dagis för Signe än och då det blir så tror jag nog hon sover inne.

Mia sa...

Vi har faktiskt åkpåse som passar i vagnen - en tunnare (från FPA-lådan) och till vintern en riktigt varm som följde med vagnen. Men tack ändå!

Den som är borta är just en sån där Eisbärchen som passar i babyskyddet. Tänkte att det kunde vara bra nu när babyn kommer den här årstiden, så det är lite störande att den gömt sig...