lördag 16 augusti 2014

Loppisrace på cykel

Till skillnad från igår har kameran legat orörd hela dagen, men det har varit en vacker dag. Solig och klar, med en känning av höst i luften. Tro mig på mitt ord!

Det var loppisrace i "gamla" Sandsund, och det slutade med att vi i princip var ute och cyklade först hela förmiddagen och sen hela eftermiddagen - utomhusaktivitet hela dagen alltså! Dessutom träffade vi en del folk, Edvin fick leka med sin dagmammakompis som han inte träffat sedan maj, och vi blev lite klokare på vem som bor i vilka hus häromkring.

Fyndandet då? Nå, som man kunde förvänta sig. Lite barnkläder, ett par pocketböcker till mig och alltför mycket småprylar till barnen. (När de fyndar i "ta gratis"-korgar har man liksom inte så mycket att sätta emot...)

Borde verkligen rensa ut tillsammans med dem, men... hu. Problemet med mina barn är att de verkligen leker med en massa olika leksaker, också de mest obskyra små plastfigurer - dessutom har speciellt den ena superduperminne när det gäller saker och kan plötsligt börja fundera på var "den där gula minifyrhjulingen som jag fick för tre år sen" kan vara - att smussla bort saker utan att de vet om det är inte värt risken! En vacker dag ska jag vara pedagogisk och sätta mig ner med dem, gå igenom deras onödigheter tillsammans med dem och förklara varför man inte kan spara på allt. En vacker dag. (Så vackra dagar lär inte komma inom kort. Hahaha.)

Inga kommentarer: