lördag 16 augusti 2014

Öppet föus på Stennabba


I höstas blev generationsskiftet klart, och efter det är det lillebror Johannes som till pappers är "håssbond" på Stennabba. Pappa har ju inte direkt lagt sig i hängmattan för det, men framtiden är ljus! Johannes började inte heller försiktigt och provade på lite vartefter, utan drog genast igång med ett rejält nybygge bakom gamla föusi. Härligt att han vågar satsa, och härligt att jordbruket fortsätter en generation till! Stennabba skulle kännas väldigt tomt och ödsligt utan kor... Det är fyra mycket stolta systrar han har!


Nu börjar bygget vara klart, och om 1½ vecka är det tänkt att korna ska flytta in. Igår invigdes föusi med buller och bång, när det bjöds in på öppet hus där diverse företag visade upp sig och alla nyfikna fick se sig om. I gästboken fanns ca 260 namn, men korvgrillarna och kaffekokarna gissade på att det var närmare 500 besökare... Inte varje dag det händer på Stennabba!


På förhand hade jag sagt något om att jag kunde hjälpa till att koka/servera kaffe, men sist och slutligen visade det sig att Amanda, Sandra och Andreas hade full koll på den sidan, så jag fick istället bli hovfotograf och sällskapsdam. Passade mig utmärkt! På bilden nedanför kan vi förresten beskåda Edvins fashion statement: han vägrade skoskydd, eftersom "de är så fula". Hrm.


Maskinerna har mycket roligare namn än man kunde tro. Mjölkroboten heter "Adventure", dyngroboten "Discovery" och ryggkliaren "Grazeway"... klart korna kommer att trivas med de leksakerna!


Föusförevisningarna lär ha blivit en stor grej, inte bara ett sätt att hålla sig uppdaterad om senaste nytt inom området, utan också för att träffa folk. Det stämde faktiskt för mig också - även om jag inte ens är jordbrukare... Väldigt social dag!


Måste avsluta med att föreviga en alldeles unik kommentar. När jag fick frågan om när det är dags för baby och svarade att det är en månad kvar fick jag svaret "Ja, då är du ju inte så stor".

!!!

Sedan kom hon på att hon kanske jämförde med när hennes dotter senast var gravid... med tvillingar. Ridå. Jag tänker ändå gotta mig åt att åtminstone NÅGON spontant tyckte att jag inte ser enorm ut.


Inga kommentarer: