onsdag 18 juni 2014

En kort kväll på Grace (Roadtrip i Småland, dag 1)


Reseberättelse a-hoy! 

Hela berättelsen börjar kanske inte så spännande, utan med en ganska händelsefattig bilresa ner till Åbo. Kändes verkligen som en transportsträcka, men på pluskontot kan vi sätta att baksätespassagerarna uppförde sig ganska civiliserat, och det är alltid trevligt. Annars hände inte så mycket annat intressant än att vi strålade samman med syster Hanna & co på Ikea i Raisio, där vi tankade med köttbullar. Hanna och gänget var på väg till Gotland, men det lustiga var att vi hade bokat var för sig och insåg först senare att vi skulle åka över till Stockholm samma natt! Synd bara att vi hade bokat in oss på olika färjor...


En sak vi hade sett lite nyfiket fram emot var att prova på Viking Grace, som vi aldrig åkt med förut. Och hon var fin! Kändes betydligt lyxigare och roligare än de andra färjorna, fräsch och med många fina detaljer. Åh, det fanns många ställen där jag gärna hade slagit mig ner mol allena med en bra bok medan skärgården glider förbi... Nu blev det istället lite intensiv upptäcktsfärd före läggdags, som ju egentligen hade varit redan när vi lade ut från hamnen.

 

Kvällen var vacker och uppe på däck fanns en klätterställning som underhöll barnen länge medan vi vuxna bara fick stå och njuta av utsikten. Men det är klart, efter läggdags och på en spännande plats är det ju bara en tidsfråga innan någon börjar leva rövare... så en timme på däck blev det innan vi motvilligt begav oss ner till hytten för att inleda Projekt Nattning (som inte gick strålande den där första, spännande kvällen). 


Innan vi gick in träffade vi några glada kinesiska damer som blev förtjusta i våra blonda yrväder och ville ha med dem på bild. Arvid poserade glatt, men Edvin var lite mer skeptisk. Jag var lite nyfiken på hur och var de reste, men tyvärr kunde de inte mycket engelska, så de kunde inte berätta mer än att de kom från Kina. 


Jag avslutar med en magbild, något som den här bloggen inte direkt är bortskämd med. Jag tyckte det var lite lustigt att kompassrosen, som annars projicerades på golvet, projicerades så fint ovanpå min mage. Snyggt!


(Och sen var det nattningen då. Låt oss bara säga, vi somnade ju åtminstone innan Grace var framme i Stockholm...)

Inga kommentarer: