torsdag 19 juni 2014

En första dag i Stockholm (Roadtrip i Småland, dag 2)


Dags att rulla av färjan 6.30. Nollsextrettio. Jag körde hårt med strategin att tänka i finsk tid och lyckades få det till 7.30 i  mitt huvud med lite god vilja... Vi provade på lite stockholmsk morgonrusning, och förvånades av att det förutom lite trögt mellan terminalen och Slussen inte var så trångt ändå. Inte för att jag hade någon lust att ta ratten av Matias, men ändå...


Hanna, Andreas och Joar hade anlänt till Värtan tjugo minuter tidigare (puh!) än oss, och vi hade bestämt oss för att träffas för att starta semestern lite lyxigt med hotellfrukost tillsammans. Kul att hänga med dem lite på resan också, perfekt bonus! Gott med frukosten också, men det var tyvärr ingen av resans höjdpunkter... Båda våra barn var övertrötta efter sen kväll och tidig väckning och hade tusen myror i brallan. Lyda föräldrar, äta något ordentligt eller sitta stilla på sin stol var uteslutet. Arvid klagade dessutom på ont i magen och ville bara äta vattenmelon, och jag blev förstås orolig för att han hade vad-det-nu-var-Edvin-hade några dagar tidigare där hemma (det var det inte, utan antagligen bara trötthet, som gick över lite senare). Så... frukosten var god och sällskapet bra, men jag minns mest bara en massa spring och tjat. Inte vår bästa stund fast tanken var god. Guldstjärna däremot till kusin Joar, han vet i motsats till sina kusiner hur man gör när man äter hotellfrukost!


Efter frukosten var det dags att säga hejdå till vårt morgonsällskap och åka vidare. Nycklarna till vår lägenhet de två kommande nätterna skulle vi få vid lunchdags ungefär, så fram tills det behövde vi en aktivitet där 1) barnen fick härja fritt, 2) bilen skulle vara lätt att parkera och 3) inga stora kraftansträngingar krävdes av någon. Mulle Mecks park it is! Det var perfekt, för efter den yra frukosten behövde både barnen och vi föräldrar ett par timmar då de FICK springa runt och upptäcka utan att vi var på dem om att uppföra sig eller sitta stilla.


Varmt hade det blivit också, och vi fick gräva fram solkräm, shorts och vattenflaskor. Skönt! Mindre skönt att det var helt galet fullt med folk i parken - mest massor av dagisgrupper. Vi konstaterade att Mulle Mecks park antagligen skulle vara mer till sin fördel på kvällen, och inte exakt den tid på förmiddagen när dagis sannolikt planerar in en utflykt mellan morgon- och lunchrutinerna... Inte för att barnen brydde sig, det var mest vi som fick kämpa lite för att hålla koll på var våra två barn var bland de tvåtusen andra.
När vi hade rastat oss ordentligt hoppade vi i bilen igen och körde iväg mot Midsommarkransen. Det var airbnb som levererade igen - vi hyrde en jättemysig lägenhet för ett pris som vi knappt skulle ha kunnat bo på ett sunkigt vandrarhem för annars. Vi stortrivdes verkligen där, och dessutom lärde vi känna ett helt nytt område (för oss) i Stockholm. Jag visste knappt åt vilket väderstreck Midsommarkransen fanns, men nu vet jag att det är ett lugnt och trevligt område söder om Söder, byggt i början av 1900-talet och därför fullt av fina, gula hus där man kunde tro att Karlsson på taket bor. Bekvämt nära in till centrum dessutom, tror tunnelbanan tog 7 minuter.

Här finns lägenheten, kan definitivt rekommendera den!


När vi gjort oss hemmastadda i lägenheten hade vi ingen brådska därifrån, utan fixade mat, vilade och tog det lugnt. Och satt på balkongen och tittade på dagisbarnen som hade sin gård precis nedanför vår lägenhet - underhållning på hög nivå.


På kvällen skulle vi träffa våra Uppsala-vänner Johan och Johanna, som kom in till Stockholm för att hänga med oss i några timmar. Men före det hade vi tänkt gå lite på stan - och även om det var ett par timmar hann vi bara med tre affärer - är det bra affärer behövs det inte så många... Lagerhaus, Ord & Bild och BR Leksaker bjöd på mycket nöje, även om vi inte storshoppade direkt. Det är också ganska praktiskt att resa som gravid, för alla klädaffärer känns plötsligt väldigt irrelevanta, och det är ju både praktiskt och billigt.


Så småningom hittade Johan och Johanna oss vid legohyllan på BR, och det var ett kärt återseende! Vi stod länge i butiken och pratade innan vi ens kom oss för att förflytta oss till nåt matställe... Sen blev det tacos, glass i Kungsträdgården, en promenad förbi slottet och mycket, mycket prat. En annan resa får vi pricka in Uppsala också!


1 kommentar:

Yvonne sa...

Skulle så gärna vilja trycka på en massa "gilla-knappar"! Alla foton är ju så fina. Och alla ni som är innehållet i fotona.