torsdag 2 maj 2013

Bioparc (7.4, del 1)


Sista dagen på resan, och solen var nådig. Det var fortfarande ingen tryckande värme, men ungefär som en bra försommardag hemma. Alla var friska, och vi kunde faktiskt hålla oss precis till planen: att gå på djurpark tillsammans med Ylva och Anders. Visserligen var barnen ganska trötta efter en innehållsrik vecka, men vi var ändå peppade för att se på lite krokodiler och apor. Det är ändå ingen stor djurpark, så man behövde inte använda fötterna hela dagen om man inte ville. Vi tog bussen in till stan och efter att vi lekt en stund i en (jättefin) lekpark träffade vi Ylva och Anders utanför Bioparc Fuengirola.


Edvin tyckte bäst om krokodilerna, Arvid var fascinerad av schimpanserna, och jag blev nästan lite andäktig av att stå precis på andra sidan glaset från en kraftfull gorillahane. Imponerande!


Vi ett par tillfällen försökte vi ta ett fint familjefoto, men Arvid har utvecklat ett par strategier för att inte behöva delta i sånt trams. Hans favorit heter "låtsas att du sover så ser ingen dig". Nåja, det är ett porträtt av vår familj just då...

Baobab betyder tydligen "upp och ner-träd". Jag förstår! Just det här baobabträdet var konstgjort och fungerade som aphus, men ändå.

Inga kommentarer: