onsdag 18 juli 2012

Retrospektiva bloggen: Uppsala

Äh, jag sitter och tittar igenom Stockholmsbilderna och kan ju inte låta bli att blogga om resten av resan också fast jag vet att det är mycket obloggigt att blogga så här i efterskott. Men nu gör jag så i alla fall - nu kör vi!

För tre år sen hade vi planerat att hälsa på våra vänner Johan och Johanna i Uppsala i samband med vår Stockholmsresa då. Den resan blev ingenting riktigt som vi hade planerat; vi blev sjuka hela familjen och bland annat Uppsalautflykten blev det inget av. Bättre lycka den här gången, tänkte vi och bestämde oss för att ta tåget till Uppsala en dag. Och det blev en jättefin dag - en av mina självklara topp tre-aktiviteter den här resan! (Nu gjorde jag er nyfikna, va? De två andra kommer...)


Det var en regnig dag och vi fyllde vagnen med gummistövlar och ombyteskläder... sedan visade det sig att det regnade på förmiddagen och lite in på eftermiddagen - precis när vi ändå var hemma hos J&J. Sedan blev det soligt, vackert och varmt; vi kunde inte ha planerat vädret bättre själva!

Så, lagom tills vädret blev sommar igen begav vi oss ut på stan för att titta lite. Och det visade sig att vi hade råkat få med oss väldigt bra guider - de kunde berätta om Uppsalas slott, restauranger, kyrkor och Uppsalas bästa leksaksaffär...


 Uppe vid slottet kunde man både beundra palmer och rida på kanoner. Mest kanoner blev det.
Uppsalas botaniska trädgård var fin och luktade gott. Och Arvid behövde få rusa runt på gräsmattor en stund utan att hålla oss i handen.


 Efter att vi sagt hejdå till J&J avslutade vi dagen med hamburgare på en solig uteservering vid torget. Alla tyckte om maten, alla uppförde sig fint och det var precis lagom länge tills tåget skulle gå. Ibland funkar saker faktiskt perfekt utan att man anstränger sig!


Inga kommentarer: