måndag 16 juli 2012

Mums

 

Jag har ätit så gott idag att jag bara myser när jag tänker på det. Och nån matbild ska väl finnas i kameran, men jag är bara för trött för att koppla en enda sladd till en enda dator just nu. Kanske lägger jag till en i efterskott om ni inte tror mig annars.

Lunchen kom från Mama Ethiopias nyöppnade gatukök - sådär lagom efter en ganska tröttsam trängsel på storloppiset på torget tillsammans med Arvid. (Inga stora fynd, men Arvid lyckades övertala mig att köpa ett par småbilar igen. Hur lyckade han? Vi drunknar i småbilar!) Det blev etiopisk nötfärsgryta med ris (och sallad, grynost och yoghurt). Så gott, så gott, och Arvid gillade det lika mycket som jag. Sällskapet var det heller inget fel på - Ylva och Anders har lämnat Norrfjärden för att hälsa på i Österbotten i några dagar, och det är alltid roligt att hänga med dem.

Efter några timmar hemma (med bland annat en tupplur som gärna hade fått fortsätta ett dygn, om det nu inte fanns en del annat att göra) bjöds vi på mat av Y&A i svärföräldrarnas trädgård. Ah! Grillade lammspett, potatis i ugn (?), tzatziki, sallader... Och maräng- och bärtårta till efterrätt. Maräng- och bärtårta. Även om Edvins vita shorts såg ut som "före"-bilden i en tvättmedelsreklam innan vi var klara var det helt klart värt det.


Update: Nu finns bildbevis!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vill oxå testa mamas mat, har ju nog köpt den från frysdisken många ggr, altid gott!