onsdag 18 juli 2012

Retrospektiva bloggen: Grönan


Titta vad vi hittade på Djurgårdsfärjan! En hemflyttande Malmömoster med tillhörande pojkvän! Och tivolisugna var de också!


Och så fortsatte helgen med resans andra topp tre-aktivitet - utan inbördes ordning - Gröna Lund. Det blev en heldag, verkligen en heldag, tillsammans med J&K på söndagen. Vi hade åkband och hade inte tänkt ha någon brådska, men jag kunde inte tro att vi skulle vara på Gröna Lund från öppning till nattning... Men alla hade roligt, ingen blev trött och grinig och ingen såg någon orsak att gå tidigare, så varför inte?


Det hade sina fördelar att vara fyra vuxna på två barn - sällskapet var toppen, och dessutom hade vi möjlighet att åka mera själva än annars. Med sällskap även på vuxenattraktioner. Den nya berg- och dalbanan i trä var en höjdare, också för en mes som jag. Mattus är som alltid svag för Insane, Edvin gillade Tuff tuff-tåget och Arvid gillade allt som var högt, snabbt och kittlade i magen.


Dagens stoltaste förälder var jag när Arvid ville åka Flygande elefanterna ensam (för tillfället var det bara jag och barnen, och jag måste stanna på marken med Edvin och vagnen) och köade ensam jättelänge och jätteduktigt - och sen åkte elefant som en hel karl.


Dagens mest förvirrade (och komiska) ögonblick kom strax efteråt: Arvid hade åkt klart och jag stod vid utgången och väntade. Han kom inte ut och jag gick lite bekymrat framåt för att se om han kanske var på väg ut åt fel håll. När jag vände mig om var Edvin borta. Just så! Då hade jag plötsligt slarvat bort inte bara ett barn, utan två. Toppen. Jag spanade febrilt efter Edvin, men kom på att jag nog borde stå vid utgången för att inte missa Arvid. Så jag gick dit igen - och där satt Edvin i en elefant och såg oerhört belåten ut. Han hade alltså kommit på ett sätt att komma förbi både längdgränsen och jättekön - gå bara in genom utgången och sätt dig, så ordnar det sig nog! Sekunden efter kom en glad Arvid gående med en attraktionsförare (han hade säkert bara inte hittat utgången) och lugnet var återställt. Och de som stod i kö kunde behöva lite underhållning medan de väntade...





Inga kommentarer: