söndag 14 augusti 2011

Mmm..mat.

Jag är ju ingen mästerkock direkt.* För det mesta är jag inte ens intresserad av att laga mat, utan förhandlar bort matlagningen till min man och gör nåt roligare själv. Som att städa toaletten eller så. I sommar har det varit en bottennotering till och med för mig: när det varit min tur att laga mat har det blivit karelska piroger eller, om familjen haft riktigt tur, stekt korv. Tur för oss att min man har lite större register...

Men den här helgen känner jag inte riktigt igen mig själv. Två dagar av två har jag/vi lagat mat. Utan egentliga recept. Av ditt och datt som vi måste användas upp. Och det blev gott! Igår en slags stroganoff med bacon, morosås(rester), paprikastrimlor (fyndade i frysen), lök och squash + ris. Idag kycklinggratäng med broiler (duh), ris (från igår) paprika- och potatisstrimlor (fyndade i frysen), grädde (från Humlefestivalen) och västerbottensost. Gott och gott. Och poff, så är jag superinspirerad att laga mat igen. Lämpligt nog inför vardagsstarten imorgon...

* Litotes är en medveten och demonstrativ underdrift i uttryckssättet (jfr engelskans understatement). En litotes kan antingen användas för att förstärka det man vill ha sagt eller för att lindra det. Gränsen mellan litotes och metafor eller ironi är inte alltid helt lätt att dra. Motsats till hyperbol. (Wikipediakunskap)

2 kommentarer:

My sa...

Bra jobbat! :) Här har fokus också legat på mat idag. Har producerat elva lunchlådor, så nu ska Johan klara sig ett tag. Det var ett bra tag sedan jag gjorde någon större lunchlådesatsning senast... Det blir vardag för mig imorgon också, känns rätt skönt! :) Lycka till med vardagsstarten! Har ju tänkt att jag ska maila, men det har inte blivit av än... :) Men vi hörs! Ha det bra!

Mia sa...

Bra jobbat själv, skulle jag vilja säga! Helgmaten blev också till två vardagsmiddagar i frysen, alltid något - guld värt vissa dagar, det är något vi borde bli duktigare på! Lycka till med skolstarten, vi får höras!