måndag 12 oktober 2009

Rassel rassel

Har någon av er vunnit en massa mynt i en spelautomat? Det har inte jag, men jag har ju sett hur mynten kan rassla ner för den som har lyckan på sin sida. Det är lite så med Arvids ordförråd just nu - de senaste två-tre dagarna har de nya orden bara rasslat in, i mängder! Han är kanske inte så tidig med pratandet, men de senaste dagarna har alla de här nyheterna (och kanske något bortglömt dessutom) dykt upp:

tewe=tv
pinne=spinner (det katten gör alltså)
dappa=tappa
amma=fammo (tidigare har mommo, moffa, fammo och faffa snällt fått dela på momma, som ursprungligen bara betydde mommo...)
buija=ett lite kryptiskt ord som verkar betyda saker man strör över maten - hittills har det betytt salt och kanel&socker)
nalla=nalle
tumppa=strumpisar
lila/ila=lila
dumma=suddgummi
atta/ätta=hjärta

Sen finns det en annan språkutvecklingsgrej som jag är lite ambivalent till - han har nämligen börjat kalla mig Mia istället för mamma, nästan helt och hållet... duktigt att veta vad jag heter, men jag kan inte låta bli att hoppas att han går tillbaka till mamma småningom!

----
Kommentar en liten, liten stund senare - ja, här kom nästa ord inrasslande: Dalle=Kalle=Hurra för Kalle=barnprogram av Richard Scarry (ifall nu någon av mina läsare inte är insatta i Barnkanalens utbud just nu...)

2 kommentarer:

Unknown sa...

haha, liti ja känd me bilda tå ja veta va ha mena me kalle ;) (Obs, ja veta att he var ett barnprogram tack vare Arvid! ;) )

Mia sa...

Grattis Amanda, nu fick du allt allmänbildningspoäng! :D