torsdag 2 juli 2009

Somrigt mellan varven

Även om det känns som att det aldrig finns någon ledig bufferttid mellan jobb, roligheter, flyttfunderande och allt annat som ska klämmas in på sommaren händer det ibland att jag tar vara på den här fantastiska årstiden.

Idag gjorde jag det. Hela förmiddagen var Arvid och jag i lekparken (tanter eller ej - den är fortfarande inhängnad, och alltså behaglig att vara i) och njöt av solen. Arvid sprang runt barfota och klättrade, hoppade och grävde medan jag satt i gräset och struntade i att göra något nyttigt "på samma gång".

I måndags gjorde vi det också. Då blev det en härlig strandkväll på Smulterö med våra bästa grannar - och sommarens första simtur. När vi bestämde att vi skulle flytta från Vasa tänkte jag att vi måste passa på och ta tillvara så mycket vi kan av Vasas största sommarplus, alla fina stränder, före flytten. Nu har vi i alla fall börjat... Kanske jag ska sluta jobba tidigt ikväll så vi kan fortsätta med vår viktiga uppgift...

2 kommentarer:

Ika sa...

Åh, Smulterö är en favorit, en av de bästa nattbadarstränder jag har testat. Igår var jag till Sandö, som också ligger väldigt bra till i den kategorin, men Smulterö brukar vara folktommare kvällstid.
Just nu tycker jag att de här sena simturerna är något av det absolut bästa med sommaren, och samtidigt också något av det somrigaste som finns. Det är förvisso trevligt att simma dagtid också, men i kvällsljus när vinden har lagt sig och solbadarna har gått hem, då är det snudd på magiskt. (Hm, borde blogga om det här själv, märker jag...)

Mia sa...

Ja, Smulterö är en storfavorit! Det blev faktiskt ett andra dopp i torsdags! Men idag är jag faktiskt inte det minsta sugen på att blöta ner mig i onödan... burr...