onsdag 15 juli 2009

Hårresande

Igår tog både min finska och min frisyr banbrytande steg framåt. Jag gick och klippte mig helt och hållet på finska, och det gick bra! Åtminstone finskapratandet... och det är jag väldigt nöjd med.

Håret... får jag vänja mig med. Det blev lite kortare och lite annorlunda än jag hade tänkt mig, men jag tror faktiskt inte att det hade med finskan att göra, utan snarare att det alltid blir så när jag går och klipper mig! Överlag har jag varit absolut nöjdast med mitt hår de gånger jag klippt mig på Pointcut (yrkesskolelever som tränar), kanske för att de osäkra studerandena och deras lärare har mig att förklara övertydligt, gång på gång på gång för att det säkert ska bli rätt. "Vuxna" frissor är lite mer... egensinniga. De klipper ungefär som man sagt, men så "förbättrar" de lite efter egen smak. Eller är det bara jag som utstrålar nån slags frisyrosäkerhet som inbjuder dem att ta saxen i egna händer?

Men det är inte direkt dåligt, bara lite ovant. Om en månad tror jag det är riktigt bra. Fram tills dess ska jag bara komma ihåg att det inte funkar att föna upp och ner med hårskum i (vilket annars brukar ge lagom mycket volym). Gjorde det igår och såg inte klok ut. Men jag fick lite onda aningar när hon sa att hon skulle klippa upp lite mer än förr - för att ge det lite mer volym... Hm. Så länge mitt hår är kortare än axellängd har jag för det mesta inga problem med volym... och med den här längden betyder "volym" mest att jag ser ut som en galen professor. Nu ska jag bara försöka komma underfund med hur jag blir av med lite oönskad volym i oönskade riktningar så jag kan visa mig för folk på allsång & loppis på Humle ikväll...

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter spännande!:)Hanna