söndag 18 januari 2009

Utveckling pågår

Ännu en spännande period i Arvids liv! Vi väntar med spänning på fler ord, och de ploppar faktiskt fram då och då. Ända sen i julas har han börjat använda fler och fler olika ljud, och så babblar han mer och mer. Dessutom berättar han oftare saker för oss och blir lite frustrerad om vi inte förstår vad han menar. Och det måste ju betyda att fler och fler ord snart mognar och börjar användas. Da i all ära, men det skulle vara lättare att förstå vad han vill berätta om han skaffar flera ord...

Häromveckan fick en tredje person utom mamma och babba (pappa) ett namn: mommo. Hans mommo får vara stolt! Andra färska ord är baaa (bra) och bota (bok).

(Och jag vet, det här är ett komma ihåg för framtiden-inlägg med begränsad intressefaktor för folk som inte är... hans föräldrar. Men det får vara så den här gången!)

5 kommentarer:

Mamma Linda sa...

Nämen hallå jag tycker det är enormt intressant och spännande! :-D Wow, det kommer nog att börja komma många nya ord och snart meningar framöver. :-) Det är så KUL med barn! :-D Inte kl 4 på natten kanske (vilket påminner mig om att jag borde gå och sova när barnen faktiskt SOVER!), men i det stora hela är det bara underbart!

Anonym sa...

Måst bara tillägga att på jullov tyckte jag faktiskt att han nästan sa Hanna oxå! Tyckte jag som sagt...:) Fast det var säkert mamma. Mren d e ju väldigt likt. Nu skall jag STICKA! Kan du tro he? Hmmm, blir knakse ännu en misslyckad mössa eller pannnband som får ligga i purmo o skräpa:)

Mia sa...

Jo, det är spännande med nya ord!! Hanna: det kan nog bra hända att det var nåt åt hannahållet, för han har nog börjat experimentera mycket mera! I helgen sa han nog nåt som lite påminde om Jenny också, fast han nu inte riktigt kallade henne Jenny. :)

Netta sa...

jag också tycker det är intressant att höra om arvids utveckling! zackes ordförråd just nu består av "mamma" och "baj". mamma säger han åt alla vuxna personer och ibland åt saker, har nog inte helt fattat betydelsen, tror jag. baj=katt. han har nog använt andra ord tidigare, t.ex. titta, vov-vov och pappa, men dem säger han inte mera. glömsk? nåja, jag får väl ge mig till tåls, kanske jag tids nog får monopol på ordet mamma, som jag ju sku önska...

Mia sa...

Netta: kul att Zacharias också börjar prata! :) Det var ju ganska länge som Arvid också använde "mamma" för både Mattus och mig, och ibland för andra också (men bara inom familjen, typ mostrar o.d.) Nåt ord för katt har han inte ännu, men en period hade han ett fräsljud för katter. Ganska komiskt, för vi brukar nog alltid säga att katter säger "mjau", men han lät precis som en ilsken katt - jag vet inte ens om han nånsin hört en sån??