måndag 12 januari 2009

För 12 euro över Atlanten!

I gårdagens Vbl:

Ryanair kommer med årets julklapp till framtidens Amerika-resenärer. Lågprisbolaget planerar att börja flyga till USA 2010, från 12 euro exklusive skatter och avgifter. [...] Den nya konkurrensen på USA-linjerna kommer alltså att hårdna och pressa de transatlantiska priserna kommande år.

Är det här bra nyheter eller dåliga nyheter? Bra! är min första tanke - ända sen de där svettiga, härliga dagarna i NYC 2006 har jag velat tillbaka (jag blev lite kär). Fantastiskt att kunna flyga dit för 12 euro! (Eller nåja. Knappast slutsumma 12 euro, men ändå, billigt...)

Men egentligen... är det bra? För nog är något allvarligt fel om det inte kostar mer att flyga över Atlanten än att köra till Purmo och tillbaka, samtidigt som vi gnäller över att det är så dåliga vintrar nuförtiden. Har för mig att jag läste/hörde någonstans att de billiga flygen kommer att vara en parentes i historien, att det småningom kommer att jämna upp sig igen så att allemansresorna till ställen som borde vara exotiska men inte är det blir ovanligare igen på grund av bränslepriser, miljötänkande och annat. Men den här notisen tyder ju inte riktigt på det?

Men kommer jag att bojkotta billiga USA-resor och semestra hemma av miljöhänsyn om flygpriserna sjunker ännu mer? ... näe. Att det ska vara så svårt att ha rent samvete!!

3 kommentarer:

Happy~Hanna sa...

Läste det också, och håller med dig! både om det positiva och det negativa... Men flyga, det vill man!:)

filuren sa...

Flyga är kul. Fast jag är lite rädd för det också...
Är det btw Ryanair som har så där krånglig bokning så man inte fattar hur man ska boka för att få till de där billiga resorna? De har reklam om tex. en helg i Paris från 10 €, men det är ändå hopplöst att hitta de tider man måste åka på då. Alla andra tider är naturligtvis mycket dyrare. Något lågprisflyg är det åtminstone som har det så. Det är lurt.

Mia sa...

Jo, jag tror det är Ryanair som har erbjudanden som är svåra att komma åt... men jag har aldrig flugit med dem, så jag vet inte av egen erfarenhet. :) Nån som vet?