tisdag 27 januari 2009

Underbara apelsinte

Ibland är det tur man har gott apelsinte i skåpet, för hur skulle det annars gå? Har vikarierat 8-16 idag (stundtals en del förvirrade situationer, men på det stora hela mycket välordnat och bra jämfört med förra tisdagen då jag inte visste nånting alls) och nu sitter jag och planerar för torsdagen. Ensam hemma en stund, det uppskattar jag verkligen!

Hm. Det verkar vara lite jobbigt därute i arbetslivet om man vistas där mer än en dag i veckan. Jag tror jag skulle platsa bäst i ett ganska enkelt liv. Lagom med jobb, lagom med leka i snön med min son, lagom knapra upp torkad riven morot från köksgolvet, lagom med ligga på soffan och läsa romaner. Men det kanske är så människan är skapt egentligen.

(Missförstå mig rätt - jag tycker det har varit jätteroligt att vikariera på gymnasiet, jag stortrivs med mitt - flexibla - jobb på Språkcentret och jag skulle bli tvär och inåtvänd om jag skulle vara enbart hemmafru för länge i taget. Allt i lagom mängd, bara!)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner igen mig! Ett år i arbetslivet räcker för att få mig att inse att lönearbete på heltid egentligen inte alls är min grej... I synnerhet med nuvarande jobb känns det sanslöst att behöva lägga ner så mycket av sin tid på det.

Mamma Linda sa...

Njut av hemmamammadagen! :-D Jag njuter i fulla drag trots sömnbristen, för hur många gånger i livet får man verkligen köra in fokus helt på familjen? Apelsinte låter finfint, vilken sort? :-) Alltid öppen för teförslag...Numera även kaffeförslag. :-S

Mia sa...

Det goda téet är Clipper, rekommenderas! Fräscht. :)

Netta sa...

var har du arvid på dagarna då när du jobbar?

Mia sa...

Netta: Det blir lite här och där! :) Mattus jobbar 80 % i januari-februari medan jag har kurserna vid Språkcentret, så han kan flexa ganska fritt. Och nu när jag dessutom fått vikariera lite vid gymnasiet har vi löst det på lite olika sätt: han har tagit ut två semesterdagar, en förmiddag var Arvid hos Mallo och igår kom mamma till Vasa och skötte (eftersom jag visste om det ganska länge på förhand). Skulle ju inte gå att pussla så nån längre tid, men några strödagar som vikarie funkar iaf såleis!