lördag 11 juni 2022

Juni!


Jag undrar när det senast hänt att det gått en hel månad utan ett enda inlägg? Visst går mitt bloggande i perioder, men nåt inlägg brukar alltid droppa in. Men så var maj månad nådens år 2022 - det som inte var strikt nödvändigt fick vänta! Samtidigt är det ju en naturlag att det alltid finns minst tid att blogga när det händer flest intressanta saker att blogga om, så jag skulle lätt kunna skriva flera inlägg om dagen ganska länge framöver. Framför allt var det ju Erasmus som slukade min tid i vår - först vår länge efterlängtade resa till Ungern och sedan svarsvisit i vår skola en vecka senare... Oerhört roligt, oerhört tidskrävande, både före, under och efter! 

Jag rodde allt i land, men känner fortfarande, en vecka efter skolavslutningen att det kommer att ta ett tag att återhämta sig. I och för sig jobbade jag ännu måndag-onsdag den här veckan, så det är kanske inte helt konstigt att ledighetskänslan inte hunnit ikapp riktigt ännu... Men ledig är jag och jag ser så oerhört mycket fram emot att få slösa med min tid i sommar. Slösa tid på att sova, läsa, gå i skogen, umgås med barnen, prata om annat än logistik med Matias, träffa släkt och vänner, baka en kaka och städa ett och annat hörn. Och nej, det är förstås motsatsen till att slösa med tid, men det var sånt som jag till stor del var tvungen att prioritera bort i april och maj. Inte sunt, men det fick gå an för en tid! 

Förutom att jag har jobbat några dagar har jag också hunnit med andra bra saker efter skolavslutningen:

- Det första och det bästa: Jag har träffat min nyaste systerson! Han är långhårig och sötast i nejden.
- Jag har plöjt igenom alla filmer i Fantastic Beasts-serien med Arvid och Edvin under ett par kvällar.
- Jag har trappat uppför roskisbacken med syster.

Sen kommer jag inte på så mycket annat och det är som det ska. För nu ska jag öva mig i att sänka tempot. Andas. Göra saker ineffektivt och med många, långa pauser. Det!


 

Inga kommentarer: