tisdag 16 mars 2021

Groundhog day

Jag vaknade i morse med en känsla av att det inte var en ny dag. Det var en gammal, begagnad och vid det har laget ganska trådsliten dag. Det är knappast något jag är ensam om efter ett år med pandemi (och då lever vi ändå ganska fritt här), men det har blivit så påtagligt nu när vi dessutom har distansundervisning. Jag vaknar, jag jobbar, jag äter, jag jobbar jobbar jobbar sover. Och så samma igen. Jag längtar efter avbrott, omväxling och ledighet! 

Jag antar att jag borde radera det här direkt. För varför skulle jag klaga? Jag har bättre förutsättningar än så många andra i den här situationen vi befinner oss. Men ändå. Den här vintern äter på mina reserver. Januari-februari var slitsamma och jag såg mycket fram emot mars och den luftigare läsordningen som skulle komma. Enter: Distansundervisning. Ridå. Jag var väl inte riktigt rustad för en intensiv distansperiod efter att ha tuffat på lite mer än jag orkat de föregående två månaderna, så nu tar jag det dag för dag och tänker att som din dag så skall din kraft ock vara. Jag hoppas att vi får återvända till skolorna efter de här tre veckorna!

På sätt och vis borde det ju vara lättare nu än förra våren eftersom vi har vanan inne och familjens två yngsta får gå till skola och förskola som vanligt (tack och lov!). Men en sak som gör väldigt stor skillnad är nog att varje lektion ska inledas med ett meet nu - förra våren hade vi på sätt och vis mycket mer frihet! Meet-kontakten är bra och viktig, så jag skriver egentligen helt under på den, men det blir också bra mycket tyngre (både för lärare och elever kan jag tänka) att passa tider hela tiden istället för att pyssla på mer i egen takt och ha ett meet då och då när det finns behov. Däremot har jag blivit bra mycket bättre på att styra upp vettiga meet-träffar och tycker också att det är roligt att ha den kontakten med eleverna.

Oh well. Dags att göra det sista inför morgondagens lektioner och sen se till att komma i säng!

PS. Bilden är från Barcelona 2014. I Barcelona är jag alltså inte just nu. Alltså verkligen inte tyvärr.

Inga kommentarer: