tisdag 1 december 2020

November passerade blixtsnabbt förbi


November kom och november gick! 

Det var en trött och intensiv månad med kvällar när beckmörkret och råkylan kändes som en rent fysisk mur om jag någon gång tänkte tanken att gå utanför dörren efter att ha kämpat mig hem längs mörka vägar på kvällen. Månaden har rusat förbi och dagsljus var något sällsynt och förunderligt. November 2020. En i och för sig bra månad, men samtidigt ganska tung och slitsam. Att blogga har knappt funnits på kartan och nu behövdes ett snabbt inlägg om i stort sett ingenting för att komma igång igen, kände jag!

Igår satt jag i alla fall hemma och spelade Blokus med en snuvig Josef mitt på blanka eftermiddagen. Att få ha en så behaglig måndag! (Att jag fick jobba ikapp kvällstid fick det vara värt.) Imorgon blir det samma program efter att ha jobbat en dag häremellan. Det är en så konstig vecka, för samtidigt som jag är hemma med förkylt barn till och från så är halva nian på PRAO och en del sjuor i karantän och många  andra elever annars bara sjukanmälda och det skulle visst komma någon ny elev och oj, är jag med i luciakommittén och kanske vi äntligen kan dra igång höstens (!) Erasmusklubb nästa vecka och... På sätt och vis borde det kännas lugnt eftersom mycket fallit bort, men att överhuvudtaget hänga med i alla vändningar är helt utmattande! 

Försöker låta bli att känna efter hur mycket jag längtar efter jullov, för det är lite för långt kvar till det. Istället försöker jag vara lite generös med mig själv - hänga med barnen, spela Word Blitz och ta genvägar. Det är ledorden för min december månad anno 2020!

Inga kommentarer: