fredag 25 december 2020

God jul!


Det blev en jul även i nådens år 2020! En njutbar, välbehövlig, efterlängtad sådan. Visst har vi, som säkert de flesta andra, fått skala ned på det som brukar höra till, men jag tycker faktiskt att det mesta av det viktigaste ändå fanns kvar. Efter att knappt ha varit i Överpurmo i höst är jag framför allt glad över att vi kunde fira julaftonskvällen hemma hos mamma och pappa. Visserligen inte med hela gänget som brukar vara där, men ändå med en del. Resten av familjen saknade vi, men planerar att träffa dem lite mer utspritt under jullovet - och förutom den närmaste familjen kommer vi mestadels att hålla oss för oss själva har vi tänkt. Tycker det är en helt okej kompromiss ändå. 


Vi kom till Stennabba inte bara lagom till Kalle Anka, utan också precis i tid för den magiskt vackra blå timmen. Snön ligger tung över trakten den här julhelgen och det är också något jag tackar för! Den fuktiga vintergråheten vi fått stå ut med ett tag höll på att suga musten ur mig, så nu är jag glad för varje snöflinga som faller och som stannar. Imorgon lär det bli ännu lite kallare, så kanske får vi riktigt vinterväder det här jullovet!


I vanliga fall brukar alla mina syskon med familjer fortsätta firandet genom att sova över till juldagen, men den här gången blev det en kortare variant och en natt hemma i egna sängar. Tråkigt att avrunda i vad som kändes som förtid förstås, men inte helt fel med en sovmorgon och lat förmiddag här hemma heller. Har haft en riktigt fin juldag också, men tror det får bli ett eget inlägg. Tills vidare önskar jag GOD FORTSÄTTNING med den här glada kusinsextetten från igår kväll! 

Inga kommentarer: