fredag 10 augusti 2018

Egeskov slott (efter stängning)


Varning för semesterbilder!
--- Danmark, dag 2 ---

Att vi stannade var på slottet efter stängning var alltså inte särskilt rebelliskt, utan helt tillåtet. Även om alla byggnader och utställningar stängde kl 17 var det helt okej för besökare att stanna kvar på området till solnedgången. Vi hade precis hunnit se vad vi ville se inomhus före stängning, så nu var det perfekt att stanna kvar lite till efter!

Den enda missen var kanske att vi nog hade bullat upp med mer mellanmål (och dricka!) om vi hade vetat om att vi skulle vilja stanna kvar hela kvällen. Att sommarkvällen skulle vara så vacker. Och trädgårdarna så prunkande. Och lekparken så rolig. Men vi klarade oss på lite bananer och kex och kokade snabbnudlar i lägenheten några timmar senare!


Först fick barnen leka, leka och leka, sen gick vi runt slottet - vilket inte var någon liten promenad!


Jag fotade nog slottet ur alla tänkbara vinklar, men jag försöker begränsa mängden lite... blir ändå en veritabel fotobomb jag kastar ut här! Maken till fotogeniskt slott är svår att hitta.


Här och där fanns konstverk i trädgården... självklart.


Och självklart fanns det buskar klippta till sniglar på utsidan av vallgraven. Självklart!Som om inte sniglarna var nog, vaktades slottet också av svanar. Svanar med ulliga, gulliga ungar, vilket gjorde att jag hade mycket stor respekt för mamma Svan!När vi till sist började bli lite trötta och hungriga och äntligen kloka nog att inse att vi ännu hade nån timme kvar att köra till vår lägenhet i Ammitsböl begav vi oss ut till parkeringen. Trötta, men väldigt nöjda. Egeskov var nog en av mina favoritplatser i Danmark, och den här kvällen var nog en av sommarens vackraste!


Lite roligt var det att misstolka busskylten med flit. Är det här man ska lämna allt sitt bus innan man går in på slottet? Eller är det kanske så att man får parkera sitt bus här innan man kör i väg - för att få det lugnt och harmoniskt i bilen kanske? Jaja, det är lam humor. Jag vet. Men icke desto mindre väldigt roligt.

Sedan fortsatte vårt Danmarksäventyr, med en plats som genererade minst lika många bilder som Egeskov. Legoland!

Inga kommentarer: