onsdag 2 maj 2018

Sysselsättning för en regnig dag


Mallorca, sportlovet 2018 - dag 3

Denna regniga dag i maj passar det väl ganska bra att skriva om en minst lika regnig dag i februari? Trots att jag älskar (!) att skriva reseblogg har jag ju faktiskt knappt ens börjat med inläggen från vårt sportlov på Mallorca. Det är dags nu, känner jag!

Den regniga dagen var alltså i slutet av februari, resans tredje dag och vår andra på Mallorca. Vi visste redan på förhand att de första dagarna skulle vara ruggiga, så vi hade utrustat oss med regnvädersplaner. Det finns ju hur mycket familjeaktiviteter som helst i närheten av Palma, även när det regnar, men vi fastnade för Palma Aquarium som verkade både roligt och seriöst. En annan regnvädersaktivitet som vi övervägde var Drakgrottorna, men eftersom det var rätt så långt att köra dit från vår lägenhet i Palma Nova blev det inte denna gång. Kanske nästa gång på Mallorca..? Faktum är att vi har hela östra och norra delen av ön osedd, så redan det är kanske en fullt giltig orsak att återvända!


Akvariet var jättefint och hade massor att se på, så det får med beröm godkänt! Det fanns både Medelhavsfiskar och mer exotiska akvarier, och dessutom en "petting pool" där vi fick klappa sjötungor och prata lite med en glad tyska som berättade om fiskarna. Nackdelen var att man gick i något som kändes som mörka tunnlar, och även om det kanske gjorde akvarierna effektfulla så blev man faktiskt rätt så trött av att gå där i dunklet... inte minst för att vi inte var de enda som kommit på den här regnvädersplanen, så det var både trångt och ganska kvavt framför akvarierna.


Desto skönare då att komma ut på innergården mitt på rutten, även om vädret inte var så inbjudande! Vi vaknade åtminstone till. Där fanns också piratskeppet som faktiskt blev en av Edvins höjdare från resan. Och då hade vi ju faktiskt nytta av att de flesta tyckte dagens väder var inomhusväder, för våra barn fick härja på piratskeppet nästan för sig själva... gissar att det hade varit lite annorlunda en solig dag!


Vi passade också på att äta vår picknicklunch utomhus (under tak dock!) Smörgåsarna och morotsstavarna höjde på energinivåerna för en stund, men ett par timmar fick vi bittert inse att någon i vår familj för tillfället växer så till den milda grad att en enkel smörgåslunch inte stakar någonstans... Mer om det sen. Vi kan väl bara konstatera att vår devis resten av resan var "hellre en måltid för mycket än en för lite". Mitt bästa överlevnadstips för en resa med tweenies tror jag minsann!


Så småningom kom vi till akvariets största dragplåster, i flera bemärkelser. Hajtanken! Vi hade tur och råkade komma dit precis lagom till matningen, så vi klämde oss in bland alla andra nyfikna och lärde oss lite mer om hajar. Fascinerande!


...och precis när vi trodde att vi gått klart snubblade vi rakt in i ett massivt lekland. What? Visserligen hade vi sett "play area" på kartan, men tänkte oss snarare ett hörn med lite klossar och ett pussel. Det här var... inte det! Vi vuxna kände oss inte jättepeppade för lekland och tacksamt nog var barnen också nöjda med att klättra en stund och sedan komma med mot souvenirshoppen. (Ack, dessa souvenirshoppar. Som de älskar. Men inte jag.)


När vi väl hade passerat souvenirshoppen (dock inte utan att ha köpt en och annan studsboll och ett och annat fossilhalsband) skulle det kanske ha varit klokast att bege sig hemåt och slappa resten av dagen, för även om klockan bara var två så hade akvariet förbrukat rätt mycket av vår energi. Det var en rolig aktivitet, men lämnade inte mycket sprutt kvar för annat!


Eftersom vi ändå var nyfikna på att se oss om lite mer så bestämde vi oss ändå för att köra till en outlet som visserligen innebar en omväg, men inte såå lång. Det var helt roligt, speciellt att shoppa lite lyxchoklad på Lindt. Som Edvins glittrande ögon när expediten kom och bjöd oss på smakprov alltså... ooooh! Dessutom hittade Matias och jag var sitt par skor till våren och så fyndade vi ett par barnplagg på El Corte Inglès.

So far, so good, men ungefär där var det en av våra söner som började flippa ur på grund av den slarviga lunchen... Just då var det inte särskilt roligt! Men det var kanske resans bottennapp, och då får man i efterskott kanske tänka att summan var helt okej. Resten av resan klarade vi oss med lite mindre drama, kanske för att vi blev superstrikta med rejäla måltider efter det! Hehe.


Det var i alla fall den regniga dagen! Visst var det skönt att vädret klarnade upp åtminstone till viss del resten av resan, men vi kan lugnt konstatera att det går att roa sig i ruskväder också på Mallorca.

Inga kommentarer: