fredag 4 maj 2018

Solnedgång i Port d'Andratx


Mallorca, sportlovet 2018 - dag 4

... jag förstår att alla väntat med spänning för att se vart vi körde den här kvällen i vintras? Port d'Andratx låg bara en bit längre bort längs med kusten och jag hade läst om att det ska vara så fint, så dit bestämde vi oss för att köra en sväng. Vi hade sådan enastående tur, för här fick vi vara med om en jättefin kväll! Vädret var ju annars ganska mulet många kvällar, så det blev inte många solnedgångar som var så här glödande och färgsprakande - tänk då att vi råkade vara på en ovanligt charmig plats just när Solnedgången med stort S hände!


Port d'Andratx ligger några kilometer från småstaden Andratx, som vi inte var till. Tydligen var det vanligt att man i tiderna byggde själva staden några kilometer inåt landet från hamnen för att undvika piraträder... Port d'Andratx har fortfarande mycket fiske, men känns också som en stad med en ganska classy profil. Även om det låg stora högar med fiskenät på tork så var det nog fler yachter än fiskebåtar som låg förtöjda vid marinan. Känslan av att den här staden var lite mer upmarket än vi är bekräftades också när vi spanade lite i fönstret till en fastighetsmäklare... Vad sägs om en "gorgeous frontline villa with sea access", som hittat för 22 miljoner euro? Eller varför mesa; det är kanske lika bra att genast slå till på "impressive mansion in magical location" för blygsamma 35 miljoner?


Så nu kände vi oss inte bara på tok för kallt klädda, utan också ganska... felklädda på mer än ett sätt. Istället för löpskorna och shortsen som passade bra på en solig vandringsled hade det nog känts mer rätt med ett par chica stövletter, en piffig liten scarf och en lättvadderad jacka i något glansigt material... det må så vara; ingen känner oss i Port d'Andratx, så spela roll!


Oavsett om vi matchade klädkoden eller ej var det här en magiskt vacker kväll. Vi kom en liten stund innan solen började sjunka ner mot havet och kvällsljuset gjorde allt lite sagolikt - bilderna gör inte verkligheten rättvisa här. Alls! Vi gjorde egentligen inte mycket här annat än att vi strosade runt och beundrade fiskenäten, yachterna, havet, strandpromenaden, de färgglada husen och solnedgången som blev mer och mer glödande. Sedan körde vi hem igen och snodde ihop en försenad middag, men här lämnar jag er - varsågod, bildströssel från Port d'Andratx!Inga kommentarer: