lördag 24 februari 2018

Costa Blanca 2017, dag 8: sola och bada


En sista bildbomb från förra vinterns sol! Jag måste nog slänga in ett inlägg med några riktigt frostiga bilder imorgon så att det märks någon skillnad innan jag börjar spamma er med det här årets sportlovsresa! Haha. Det är ju faktiskt -20 här nu, sådär i verkligheten. (Och om två dygn sitter vi på flyget igen!!!) 


Det här är alltså vår sista heldag i Villajoyosa förra året. Vädret hade varit hyfsat fint de flesta dagar, men inte särskilt varmt. Inte så att vi var frestade av strandliv i alla fall... Men nu, som ett slags avskedspresent, bjöd Costa Blanca plötsligt på rena rama sommarvärmen! Tack för den! På förmiddagen passade vi på att suga ut det sista ur det vi hade precis utanför dörren: jag gick iväg på promenad till det lustiga fusk-befästningstornet medan Matias och barnen kastade stenar i vattnet.


På eftermiddagen blev det faktiskt strandliv också, något otippat efter att vi två dagar tidigare nästan hade blåst bort i våra vindjackor! Härligt var det hur som helst att gräva ner tårna i sanden och njuta av havet och de färgglada husfasaderna i bakgrunden. Arvid och Edvin skulle prompt "simma" (snarare springa i vaddjupt vatten och tjuta av skräckblandad förtjusning åt vågorna - som nog inte var varmare än vilken junidag som helst på Fäboda...)


Själv trivdes jag bättre på torra land. Med bok. Och solisar. Allt jag behövde...


... tills mitt sällskap sprang iväg och köpte glass! Då saknade jag absolut ingenting mer.



TACK, Villajoyosa! Jag hoppas vi kommer tillbaka en vacker dag! Att det var just här vi landade på vår resa till Costa Blanca var en riktig fullträff - det här är en charmig liten stad som jag definitivt kan rekommendera.


(För att fira sista kvällen hade vi köpt på oss en hel laddning maffiga spanska bakverk från ett café under vår sista promenad i gränderna i Villajoyosas gamla kvarter... det var en passande avslutning! Dagen efter reste vi hem igen, och som jag skrev för snart ett år sedan blev det ju en lååång historia på grund av strejkande franska flygledare. Men jag hann ju vara hemma en halvtimme innan det var dags att köra till jobbet morgonen därpå, så alles gut!)


Inga kommentarer: