fredag 16 februari 2018

Costa Blanca 2017, dag 6 - Penon de Ifach och gokart på ett tak


Nedräkningen har börjat ! Nu är det helg och det betyder att det bara är en enda arbetsvecka kvar till sportlovet - och bara en dryg vecka kvar till vår Mallorcaresa! Den här veckan har passerat på ungefär tjugo sekunder och de flesta kvällarna har har suttit uppe till småtimmarna och rättat prov och skrivit feedback, så vid det här laget börjar jag känna mig ganska sliten och stirrig. Inte så illa med ett hägrande äventyr på en Medelhavsö då!

För att peppa riktigt inför resan har jag tänkt blogga till slut om vår förra sportlovsresa, som ju gick till Villajoyosa på Costa Blanca. Jag har bloggat om halva resan, men någon gång i juni gav jag tydligen upp och stannade vid lunchtid på Edvins sjuårsdag. Nu kommer resten!


Det blir ju faktiskt vinter i Spanien också. Vi hade väldigt bra tur med vädret nästan hela tiden (hoppas hoppas hoppas det lyckas i år igen!), men just på Edvins födelsedag var det faktiskt regn och snålblåst och inte alls särskilt skönt ute. En riktig födelsedagsbonus blev att vi fick hyrbilen vi skulle ha följande dag lite på förhand, så vi bestämde oss för en biltur. Vi körde lite norrut längs kusten till Calpe, som är mest känt för klippan Penon de Ifach. Själva staden var kanske inte så speciell, men klippan var något extra!

Strandpromenaden verkade också trevlig, men vi anade ju att vädret inte gjorde den riktigt rättvisa... inte direkt något myllrande strandliv den dagen! Men mäktigt med vågorna som slog in och vinden som tag fart ända utifrån Medelhavet.


Klippan och området runt den är ett naturreservat, och vi läste faktiskt att det finns en vandringsled som går upp på klippan. Det måste vara en upplevelse! Varken vädret, sällskapet eller tidpunkten var rätt för någon klippvandring den gången, men under andra omständigheter... vem vet, kanske nån gång i framtiden?

Som vanligt försökte vi vara lite skojiga och ta en hoppbild för att få det att se ut som om vi höll på att blåsa bort (så kändes det!), men som vanligt blev det mest misslyckade bilder. Den ovanför är den bästa, vilket säger något om hur det gick med det projektet! Nu när jag ser på bilden kan jag inte låta bli att skämmas en liten aning i efterskott inför de två promenerande farbröderna i bakgrunden...


Calpes strandpromenad i all ära, men just den här dagen behövdes inte någon längre stund för strandlivet. En av oss (dock inte födelsedagsbarnet!) hade dessutom blivit rejält purken av det ruggiga vädret och eventuellt någon annan outgrundlig orsak, och när den personen blir rejält purken, då krävs insatser. (Det var alltså inte jag heller... inte den gången!) Så vi hoppade in i bilen igen och körde tillbaka mot "hemåt". 

Vi var däremot inte på väg hem till lägenheten riktigt ännu, utan vi hade siktet inställt på köpcentret La Marina utanför Benidorm. Vi hade läst om ett lekland på taket och hade lovat att låta sjuåringen gå loss där. En fullträff! Först fick både födelsedagsbarnet och bröderna välja något kul i en leksaksaffär och sedan gick vi upp till taket och körde gokart tills det blev mörkt. Ja, det fanns alla möjliga studsmattor och karuseller att stoppa sina mynt i, men det blev gokart för hela slanten. Gång på gång på gång... Det var en nöjd sjuåring (och nöjda bröder) vi tog med oss hem till lägenheten ett par timmar senare!


Inga kommentarer: