lördag 25 juni 2016

Midsommar


Efter att ha kört med späckat sommarprogram i stort sett två veckor i sträck (och med nya planer nästa vecka) tyckte vi inte att det behövdes särskilt mycket midsommaraktiviteter. Midsommar tycker jag annars lätt blir en helg när man bläddrar sig igenom instagram och FB och ser att det borde vara villa (för icke-finlandssvenskar, läs: sommarstuga), grill, släkt och vänner för att det ska bli en riktig midsommar. Vi har ingen villa, och egentligen inga midsommartraditioner heller, så ibland blir det inte så mycket firande. Men den här gången blev det precis som vi hade hoppats!
 

Vi hade restkalas (alltså kalasrester som mellanmål) med två av barnens kompisar, åkte ut till Fäboda för första gången i sommar och grillade här hemma i trädgården. Solen sken och alla var nöjda. (Ja! Det händer faktiskt ibland!) Lite lustigt är det att Josef, som är skeptisk till att duscha och har vägrat att stiga i plaskpoolen här hemma tydligen inte har något emot att blöta ner sig i det försommarkalla havet... Så vackert vid Fäboda. Arvid, Edvin och jag gick en bit på klipporna längs stranden - barfota i sandiga crocs som riktiga vildmarksproffs - och de var alldeles upprymda. ("Det luktar fjäll! Det är precis som att gå i fjällen!")


Idag har det däremot varit en betydligt långsammare dag. Det har växlat mellan regn och gråmulet, och dessutom har jag dragit på mig en sommarförkylning. Har varit för trött för att åstadkomma något, men för rastlös för att bara lägga mig på sängen för att läsa. När Josef sov tog Matias med sig storbarnen på en cykeltur (för att köpa sundaes på McDonald's, mycket hurtigt!), och jag hann få tråkigt innan de kom hem. Egentid hemma och jag fick tråkigt..? Det har nog aldrig hänt förr, och vem vet om det händer igen det närmaste decenniet.

   
Hur som helst känns det som om sommarlovet äntligen har börjat, så här tre veckor efter skolavslutningen. Första veckan var upp och ner i största allmänhet; det var mycket som skulle tas itu med och utan de vanliga rutinerna var det ingen som riktigt lyckades uppföra sig som folk - men Arvid rivstartade i alla fall sommaren med ett lyckat barnläger på Humle. Andra veckan hann vi med Bremen och konferens. Tredje veckan storstädade och bakade vi inför Arvids två kalas, och sen kalasade vi för fullt. (Två bra kalas för världens bästa nioåring!) Men nu. Efter att Arvids gäster på kompiskalaset hade tackat för sig andades vi ut, satte oss ner och undrade vad vi gör nu? Det är inte så att det inte skulle finnas en fyllig att-göra-lista, men NU är vi äntligen inne i den sköna sommarlunken. Åh, nu ser jag fram emot resten av sommaren!

Inga kommentarer: