fredag 27 november 2015

Fredag i vårt kök!

Vad göra när det lackar mot lillajul och halva köket är bortrivet? Häng julbelysning över spånskivorna!

Det gjorde i alla fall min man, och jag tycker att det blev riktigt mysigt här. (Allt är relativt.) Vi får Sverigebesök över helgen och hade tänkt slå på stort, pynta och riktigt fira jul i förskott, men... den tiden har inte funnits, alls. Tack och lov hade Matias tid att städa och fixa lite idag i alla fall! Inte för att våra gäster skulle vara särskilt krävande av sig, men det är nu bara inte roligt att slappna av i kaos.


En FB-vän skrev häromdagen att hon tycker om att gå förbi hus där det tänds ljus, för där vet hon att det finns luft i vardagen - man orkar göra något utöver det allra mest nödvändiga. Först kände jag mig provocerad, sedan insåg jag att jag kände mig provocerad för att vi bara tänt ljus en handfull gånger de senaste veckorna, mitt i mörkaste november. Men så har vi inte heller haft det där utrymmet, den extra luften i vardagen som egentligen behövs för att det ska vara sunt. Min poäng här var kanske att jag väldigt sällan städar för någon annans skull - att vi hinner städa visar helt enkelt att vi haft tillräckligt med luft för att göra det trevligt omkring oss.

Och på tal om det börjar det äntligen falla en del pusselbitar på plats i köket. Efter att jag ringt och beställt golvmatta till köket föll en tyngd från mina axlar. Vi har i princip bestämt oss för hur vi gör med bänkskivan och tapeterna beställer vi på måndag om vi inte hunnit ändra oss före det. Den senaste veckan har vi satt ganska mycket tid på diverse efterforskningar, men nu börjar vi ha det! Hurra! Vi KAN ha ett fungerande (eller kanske till och med helt färdigt?) kök till jul!

Inga kommentarer: