söndag 11 januari 2015

Mitt 2014, del 2/4

April

I april välkomnade jag vårsolen som sällan förr. Det kändes easy-peasy att ha bara ett jobb (eller nä, men allt är relativt!) Vi gick på konsert med Jacob gospel, jag fantiserade om resor och vi bokade in hela två resor till juni. Magen växte stadigt och jag mådde ganska bra. Vi hade en fin påsk med ivrigt påskhäxande och en solig påskdagsutflykt till Lostein. Efter påsken gick det neråt med april, för då kom en ny magsjuka som rundade hela familjen. Blä. Lagom till vappen började vi vara på benen igen, men åh, så trötta på alla vinterbaciller som aldrig kunde ge sig! Under påskhelgen fick Matias förresten ett infall och började riva kakel i vårt badrum där ute - renoveringen kunde börja! (Fortfarande inte riktigt klart, men nu är det nära!)Maj

Första maj firade vi med picknick på vår egen gräsmatta, lite darriga men friska. Första söndagen i maj skulle vi egentligen ha varit på Adils dop i Norrfjärden, men eftersom vi var sjuka strax före bestämde vi oss för att skippa dopet och hälsa på lilla nya kusinen helgen efter istället, för att vara på den säkra sidan. Ha! På väg till Norrfjärden var Edvin inte riktigt i skick, och redan första morgonen där blev Matias sjuk. En NY magsjuka, en dryg vecka efter förra! Höjden, alltså. Dessutom var vädret ruggigt, men Adil, som vi träffade för första gången, var utomordentligt söt. (Och det måste jag tillägga, att efter den sjukan har familjen varit oförskämt frisk resten av året!) Babyn som var Josef sparkade och bökade i magen. Jag hade ganska mycket sammandragningar, som nog berodde på jobbtempot. Matias avslutade pedagogikstudierna han hållit på med i två år och blev därmed behörig för sitt jobb - bara en vecka senare fick han dessutom fast anställning. Dubbelhurra!


I slutet av månaden blev det fantastiskt sommarväder, och trädgårdsgungan åkte fram. Tintin stack iväg på sommarvandring och vi fick oroa oss i en dryg vecka innan vi hittade honom igen. På jobbet slutspurtade jag och blev sentimental när det blev dags att städa undan på skrivbordet. Arvid hade förskoleavslutning och fick betygsboken som ska följa med till skolan, och Edvin hade sina sista dagar hos dagmamman som skött honom i två läsår nu. Amanda blev färdig barnträdgårdslärare och firade på Stennabba. Allt grönskade!Juni

Juni 2015 - vilken praktmånad det var! I bildarkivet har vi 1470 foton från den månaden, och det säger något... (det är tio gånger fler än en medelmånad.)

Före skolavslutningen hade jag motvilligt rundat av terminen och sagt hejdå till jobbet, men när jag väl var ledig kändes det både skönt och välbehövligt att sakta in lite. Sammandragningarna som jag dragits med i maj försvann nästan genast. Den första veckan av juni minns jag som en riktig sommaridyll med sol, gröna gräsmattor och blommor överallt. Nykabikusin Joar var ganska mycket hos oss, och alla tre barnen njöt av värmen.


Sedan packade vi in hela familjen i bilen och begav oss ut på roadtrip i nio dagar: det blev Stockholm, Astrid Lindgrens värld, Linda och Joakims bröllop i Småland och så lite till på vägarna däremellan. En toppenresa! Vädret var somrigt och hela familjen var hyfsat snäll och välartad. Att resa med gravidmage gick över förväntan. Så roligt att se delar av Sverige som vi aldrig sett förut, och som pricken över i träffade vi goda vänner här och där utefter vägen. 


 När vi kom hem firade vi Arvids sjuårsdag med både barnkalas och släktkalas, och däremellan hann vi fira lite midsommar på Humle. En god vän och hennes familj flyttade till ett hus bara 500 meter härifrån. I slutet av juni hann vi också klämma in en tumisresa till Girona och Barcelona. Ännu en toppenresa, tänk att få två sådana samma månad! Vi saknade barnen, men njöt av lite äventyr och egentid/vuxentid för oss. Bortsett från en jobbig flygresa ner gick det över förväntan att resa med gravidmage den här gången också. (Tack för gott samarbete, Josef!)


Inga kommentarer: