fredag 30 januari 2015

Mini-getaway i Helsingfors


Ja, vi stack ju trots allt iväg till Helsingfors förra veckan - happy, happy att det blev av! Arvid och Edvin hade så roligt med fammo och faffa att de knappt ville hem när det var dags för det, och vi njöt av livets små nöjen, som att prata utan att avbrytas och äta utan att någon gnäller. (Eller jo, vid Ikea gnällde JAG på köttbullarna, men det är liksom lättare att stå ut med. För mig åtminstone.) Det var välbehövligt! Och än en gång får vi vara glada för att Josef är en så cool unge - visst fick vi räkna med några extra amnings- och blöjpauser, men annars sov han i princip hela vägen ner och hela vägen upp, och för det mesta när vi satte honom i vagnen.


Airbnb levererade igen - vi bodde i en pytteliten & anspråkslös, men funktionell & mysig etta i Kronohagen. (Rekommenderas!) Inte nog med att det var promenadavstånd till det mesta vi behövde (utom Mässcentret förstås), det fanns dessutom fri parkering i närheten (!!).


Vi gjorde följande:
Ikea (i förbifarten bara, hade ett par ärenden och behövde fylla magarna i Tammerfors. Tar alltid en timme längre än man tror på förhand.)
Educamässan (riktigt rolig mässa, och ett och annat nyttigt)
Åt i lugn och ro (som sagt, trevligt att inte behöva tjata på kräsna/springiga barn!)
Såg oss omkring (mycket fint att titta på i Kronohagen)
Gick på rea (av någon outgrundlig anledning köpte jag en guidebok över London på Akademen. Måste nog se till att få användning för den förr eller senare.)
Så... när får vi göra om det här..?


Inga kommentarer: