lördag 15 februari 2014

Ett renoverat rum - check!


Att det skulle ta oss nästan ett halvår att få det första rummet färdigrenoverat hade vi väl inte riktigt tänkt oss. Men nu! Ännu återstår en utflykt till ikea för att vi ska få upp gardinstänger och skaffa en byrå att skruva ihop, men i stort sett funkar det. Slutresultatet är inte överhuvudtaget som vi hade tänkt oss, men vi börjar gilla det ändå. Jag har ju skrivit om våra tragikomiska försöka att bestämma tapet förr, men det slutade inte där. Efter det där blogginlägget beställde vi Cotton Tree Wallpaper (längst ner i det andra inlägget) och var nöjda och belåtna med vårt beslut. Ända tills företaget vi beställt från meddelade att fabriken hade skickat fel tapet, och de kan lägga in en ny beställning först efter jul. Leverans i januari. Say what? Vi som äntligen, äntligen skulle få det här klart på jullovet!

Då fick det räcka. Inga tapeter för oss. Vi skulle måla rummet ljusgrått istället, med en lite mörkare grå fondvägg. Och så köpte vi färg till det. När färgen satt uppe tittade vi förvirrat på våra ljusblå väggar - som dessutom ser exakt likadana ut, utan någon nyansskillnad överhuvudtaget - och bara accepterade att det här rummet blir vad det här rummet blir. Ljusblått it is. Har börjat tycka riktigt bra om färgen, och den funkar fint ihop med golvet. Golvet gillar jag också, och tur är det, eftersom det på sikt kommer att täcka en stor del av husets golv. Tavlorna har legat och skräpat ända sen Mattus framkallade dem för en fotoutställning på Humlefestivalen för ett par år sedan, men nu fick de äntligen komma till användning.

Ja, och att skåpet vi hade köpt redan i höstas visade sig vara så brett att det täckte fönsterkarmen... tja, det förvånade oss inte särskilt mycket. Det får bli en byrå istället.

2 kommentarer:

Netta sa...

Jo, grått är svårt. Vi hade en ljusblå tambur som skulle ha varit grå. Nu är den vit. Har också hört om såna som fått ljuslila väggar när de köpt grå färg. Så grått är inget jag överväger igen. Men tjusigt tycker jag ert arbetsrum blev ändå!

Mia sa...

Man lär så länge man lever! (Och renoverar...) Lite spännande när saker blir helt annorlunda än man tänkt sig, då är det bara att försöka hänga med. :)