måndag 3 februari 2014

Ektorp

 

Oj! Vi har en ny soffa. Det trodde jag inte igår.

Hittills har vi nött flitigt på vår trotjänare, Ikeas Klippan, som vi köpte 2003 när vi flyttade in i vårt första gemensamma hem på Köpmansgatan i Åbo. Jag tycker egentligen riktigt bra om Klippans strama form, men faktum är att... tja, den inte är så vidare bekväm. Speciellt inte efter tio års flitig användning. Det har funkat i de lägenheter där vi haft den mot väggen, då är det bara att slänga en kudde bakom nacken och slappna av, men både i radhuset och här i huset har den stått mitt ute i rummet, och slänger man en kudde bakom nacken faller den ohjälpligen bakom soffan, och det är det inte mycket nytta med. Och det är ju skön en soffa ska vara, först och främst.

Därför har vi suttit och klämt lite längtansfullt på bekväma Ektorp varje gång vi gått på Ikea de senaste åren, men det har nu bara inte blivit av. Men nu findit-fyndade vi en Ektorp i nästan nyskick i precis rätt färg i Bennäs av alla ställen - slog till, betalade, affär. Enkelt! En svag lukt av hund pyser ut mellan kuddarna, men det lär väl försvinna efter ett tag.

(Klippan ska alltså inte stå kvar som baksätessoffa, men nu när jag tänker på det är det ju riktigt mysigt - ett spisrum fullt av soffor, vad kan bli fel med det egentligen..?)

Inga kommentarer: