fredag 22 oktober 2010

Den skånska överraskningen


Borta bra, men hemma bäst - tycker jag egentligen inte alls. Visst är det bekvämt att ha sin tvättmaskin och diskmaskin och sina saker till hands, och visst är det skönt att sitta i soffan och se på tv. Men borta är minsann bra, åtminstone om man har förmånen att få bo hemma men borta, som vi fick hemma hos Jenny borta i Malmö. Perfekt för en smått sliten barnfamilj att få semestra i en oväntat skön stad i en ny och spännande del av Sverige - i syster Jennys sköna kollektiv med kristallkronor, u-n-d-e-r-b-a-r-a soffor och runda väggar. Det är möjligt att det drogs en kollektiv lättnadens suck i huset på Möllevången när den kringresande cirkusen drog vidare, men vi kände oss som hemma och stortrivdes.

En annan bra sak när man reser med en familj som är ungefär lika lättnavigerad som Viking Isabella är att bo precis där det finns trevliga saker, så att det inte alltid måste bli Utflykt med stort U för att uppleva något. Om syrrans stadsdel står det i reseguiden "Upplev Sverige":
Välkommen till Malmös färgstarkaste kvarter, med "Möllan" - Möllevångstorget - i centrum. Här är det spännande att bara flanera, handla grönsaker eller frukt på torget, eller äta på någon av alla de restauranger med mat från hela världen som finns i området. Att hon bor i en ganska magnifik lägenhet gör inte saken sämre!

Malmö överraskade överlag. Eftersom jag inte kände till något annat om Malmö än Turning Torso och oroligheterna i Rosengård gjorde jag det logiska felslutet att det inte var något att känna till. Fel! Malmö är Sveriges tredje största stad, men känns ändå charmig och avslappnad. Centrum är relativt koncentrerat och trevligt att gå i, det finns många parker och det finns massor av hus med personlighet. Tyvärr händer det ju inte så ofta att man har vägarna förbi, men jag skulle definitivt rekommendera Malmö! Nu skulle det vara roligt med bilsemester i Skåne också, har blivit lite nyfiken på slätterna och korsvirkeshusen...

Tack Jenny och Jennys vänner för att vi fick bo hos er! :)

Inga kommentarer: