måndag 10 maj 2010

Infall

Nu vill jag lära mig virka. Jag kan virka en lång, lång tråd, men det får vara svårare än så. Hur gör jag nu då?

9 kommentarer:

Ika sa...

Lånar en bok på biblioteket. Eller tittar på youtube...

fante sa...

Här: http://www.garnstudio.com/lang/se/kategori_oversikt.php

Gratismönster i mängder, beskrivnigar, instruktionsvider osv. Om du hellre vill virka mjukisdjur så finns det gratismönster på nätet. Sök på amigurumi. De kan se lite svåra ut, men de flesta består faktiskt bara av fastmaskor :-) Mejla mig gärna om du behöver hjälp. Jag är ingen expert, men jag hjälper gärna om jag kan :-)

Yvonne sa...

Jag virkade en väst(!) när jag gick i gymnasiet. Om jag minns rätt gjorde jag det helt på egen hand enligt mönster utan mammas hjälp, för hon är ju inte heller ngn virkfantast. Kunde jag så kan du!

Netta sa...

Jag kan nog hjälpa dig, om du vill! Fast jag är bättre på att sticka än virka. Har lite svårigheter att komma ihåg vad de olika virkmaskorna heter. Vad är det du vill virka då?

MammaMonica sa...

Det lär finnas allt-i-ett-paket. Dvs. paket innehållandes garn/tråd/material samt enkel beskrivning för t.ex. korgar. Lär finns på Blossom, tror jag... Nåt att värma upp med kanske!

Mia sa...

Mamma: Då måste det gå! Men... en väst? :)

Alla andra: Tack för alla tips! Nu måste det verkligen bli av, på ett eller annat sätt. Vet inte riktigt vad jag tänkt virka, en grytlapp kanske får duga till att börja med... men jag tror det är en handarbetsform som kan passa mig. Sticka har jag aldrig gillat! (Netta, tror jag nappar på ditt erbjudande - får se om det blir symöte nästa gång vi ses... :) )

MalinJohanna sa...

Lycka till, du får rapportera hur det fortskrider! Själv tycker jag virkning är mer förlåtande än stickning, alltid blir det till något och det är inte lika noga, man får skarva och ta ihop lite som det känns bäst. Jag har ett mycket mer avslappnat förhållningssätt till virkning än sömnad och stickning.

Yvonne sa...

Mia - den var fin!!! Lite hippie-aktig...

Mamma Linda sa...

Jag vill också lära mig!!!! Jag vill virka en SVAMP! :-D Och en katt. Nån som har mönster? ;-)