torsdag 18 februari 2010

Välbefinnande

Jag kanske borde börja föra musikdagbok? Skriva upp vad som finns på min spellista vid olika tillfällen? För jag glömmer ju så ofta bort fantastiskt bra musik - och när den dyker upp igen trillar jag direkt tillbaka till situationen när den spelade som mest. (Vintern jag väntade Arvid fanns det inget bättre än att lyssna på Jamie Cullum - Catching Tales samtidigt som jag spelade Taipei på datorn. Små nöjen, inte obetydliga nöjen.)

Just nu är jag lycklig för att jag upptäckt att Jérémie Kisling finns på Spotify, och dessutom har ett splitternytt album, Antimatière. Välbefinnande mitt i den trötta, stökiga och förkylda verkligheten. Det är musik som hör till kategorin som är så bra att jag blir ledsen om ingen annan lyssnar på den och tycker om den. För jag vill inte att någon annan ska gå miste om något så välgörande. Annan musik som gör mig glad just nu är Amy MacDonald - This is the Life, Norah Jones - The Fall och Paloma Faith - Do you want the Truth or Something Beautiful? Så om du vill göra mig riktigt glad - ge de här artisterna en chans! (Alla finns på Spotify, min bästa musikvän... eller förstås på Youtube om man orkar leta låt för låt och sålla bort alla dåliga versioner.)

Vad lyssnar ni på just nu? Vilken musik drar upp er ur vardagsträsket och lindar in er i bomull?

4 kommentarer:

monica sa...

Hej!
Skall kolla upp dina musikfavoriter:)

Anonym sa...

Tack för tipsen. Samma sak för mig, glömmer allti bort bra musik! Borde skriva ner på en lapp somman klistrar fast vid datorn! :) Ryan Adams hörde jag på hela torsdagen när jag jobbade med skolan vid datorn. Mysig kille. Jenny

Ika sa...

Musikdagbok låter som en rolig idé. Jag har ju last.fm som loggar allt jag lyssnar på via iTunes (dit räknas lyckligtvis även iPoden) och spotify, dvs ungefär 99 % av den musik jag själv väljer att lyssna på. Jätteintressant att gå tillbaka i tiden och se vad man lyssnade på för t.ex. två år sedan!

Just nu är jag inne i ett ganska hetsigt nyupptäckarskede när det gäller musik. De senaste veckorna har jag kastat mig över Piroths album Safe Haven (Only For Tonight är favoritlåten), Laura Marling (Alas I Cannot Swim (med Failure på favoritlistan), Basia Bulats nya Heart of My Own (Gold Rush är fascinerande) och Lisa Mitchells Wonder (många riktigt bra låtar, Neopolitan Dreams är en av dem). Enstaka favoriter den senaste tiden har varit Adeles Make You Feel My Love, Mumford & Sons Winter Winds och Ebba Forsbergs Kiss of Life.

(Nu blev det här så mycket och ostrukturerat att det känns som om jag egentligen borde göra om det hela och skriva ett ordentligt blogginlägg om det.

Mia sa...

Tack, där var det många tips! De ska kollas!