tisdag 9 december 2008

Ute

Grr. Vilket idiotiskt höghus som låser ytterdörrarna på kvällen - utan att ha vare sig portkod eller porttelefon! Vi har tänkt på saken förr, t.ex. hur knäppt det är att folk måste ha med sig telefon för att kunna hälsa på oss kvällstid, men hittills har det varit ett hypotetiskt problem. Ikväll fick jag pröva på det i verkligheten. Hade varit på jumppa, förstås utan telefon, och hade glömt nycklarna. Ingen fara, Matias och Arvid hemma. Men genom ytterdörren slapp jag förstås inte... så där fick jag stå på gården och titta upp mot vårt inbjudande, mysiga köksfönster. Försökte till och med kasta lite småsten på fönstret, men är ganska säker på att det landade på fönstret under vårt... har aldrig varit något vidare på att kasta och just nu är mina armar + axlar mycket sega efter fysiobodytimme! Till all lycka kom en vänlig själ ut från A-trappan och kunde låsa upp min ytterdörr med sin nyckel.

Men försök för all del inte överaskningshälsa på oss nån kväll utan att vara utrustade med telefon - ni lär inte ens ta er in i huset...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Irriterande, ja. Jag stör mig på att mitt hus saknar portkod och dito telefon. Visst, det finns ringklocka vid porten, men då måste man ju själv ta sig till porten och släppa in besökarna. (Förvisso behöver jag bara gå två steg utanför lägenheten för att kunna öppna ytterporten, men den situationen kommer drastiskt att förändras efter nyår.)
Brorsans ringklocka fungerar dessutom inte, och naturligtvis kan ju jag inte med min nyckel släppas in i hans trappuppgång, jag bor ju trots allt i den andra trappuppgången, alltså får jag vackert använda telefonen varje gång jag har ärende åt honom - även om det rent teoretiskt borde gå lika bra att gå dit och prata med honom personligen.

Anonym sa...

oopselidaisy så d kan gå! Well, allt löser sig! /HannaH

Anonym sa...

Om det är till nån tröst blir i alla fall vår dörr trög eller fel storlek vid kallt väder och går då inte fast av sig själv, vilket resulterar i att den ofta är öppen på vintern.

Mia sa...

malinjohanna: jo, lite tröst kan det säkert vara någon råkall dag när jag låst ut mig! :)