tisdag 30 december 2008

Country Music Awards

För några år sedan körde vi i en hyrd bil i North Carolina. Landskapet började bli bergigt och det fanns kor och lador utspridda längs vägen. Radion spelade country. Vi bytte kanal: country. Vi bytte kanal: country. Vi bytte kanal: ja, ni fattar. Country vad vi än gjorde. Men det kändes helt rätt där mellan hamburgare och bumper stickers med "We support our troops". Ska det vara så ska det vara - country funkar inte i alla sammanhang... Och efter det är vi lite svaga för countrymusik. Och därför är det veckor sen vi ställde in Country Music Awards 2008 på bandning.

Inbandade countrygalan 2007 gick varm på vår digibox HELA det här året, och det var ett av våra idiotsäkra sätt att få Arvid lugn och nöjd. När vi hade flyttat in i den nya lägenheten testade Matias om det skulle kännas som hemma - med countrygalan på tv:n (jo, det passade in i vårt nya vardagsrum också). Nu när vi tittade på nya countrygalan kunde vi se en person i publiken och veta att hon presenterade en viss låt ifjol, drog ett rätt dåligt skämt och är gift med honom som sjöng föregående låt. Nördigt? Jo, ganska...

Årets gala ser ut som ifjol, med samma scen, samma upplägg och samma artister. Bra. Inga överraskningar... men en ny gala att sitta och kommentera. Härligt! Och hemtrevligt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

åh, den skulle jag också vilja se/höra. Jag är svag för countrymusik utan att ens ha varit i USA (du förstår att det är illa ställt då...) Bäst av allt är Alison Krauss och dedär grupperna med en hel familj som sjunger... I vilket format har ni inbandningarna? Skulle det vara möjligt att låna den "gamla" ?

Mia sa...

Tyvärr har vi båda galorna på digiboxen. Men borde ju inte vara omöjligt att föra över inbandningar därifrån till... något annat? Hm. Ska undersöka!