lördag 2 februari 2008

Travis

Matias och Arvid for och handlade och lämnade mig ensam för att jag skulle kunna arbeta med gradun. Istället råkade jag börja rota i skivhyllan och hittade Travis The Man Who. Åh... det var länge sen. Länge sen jag sist verkligen lyssnade på musik också. Helst ska man ha lägenheten helt för sig själv - och det gills nästan inte ens om barnet sover på balkongen, för då måste man avdela en bit av hörseln för att lyssna efter tecken på att det vaknat. The Man Who köpte jag första året i Åbo efter att ha hört bara en låt från skivan. Först blev jag besviken på resten av skivan, sen blev jag kär.

Jag är en ganska obildad musiklyssnare. Jag har hela tiden en känsla av att jag missar en massa bra musik som skulle förgylla mina dagar om jag bara visste att den fanns. En av orsakerna till att jag ändå är ganska ovillig att lyssna på något nytt är att jag behöver lyssna på ett album minst en vecka eller så innan jag vet om jag gillar det - och om det visar sig att jag inte tycker om det efter så många varv, så har det ju blivit en massa bortkastad tid... Jag är inte så säker på att logiken håller, men det är en förklaring i alla fall. Vet ni om musik som jag inte borde missa?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, den här skivan minns jag också! Jag har också ett exemplar, förknippar den lustigt nog med att handla mat på Citymarket i Kuppis. Gjorde det rätt ofta en vinter när det skulle storhandlas, och tydligen var det samma vinter som jag lyssnade väldigt mycket på skivan. :)

Jag gillar att upptäcka ny musik, men kan inte påstå att jag skulle göra det på någopt bildat eller överlagt sätt. En klassiker är att botanisera bland musikbibbans nyligen återlämnade skivor i de klasser man gillar... Förvisso ägnar man kanske tid åt musik som inte blir någon favorit, men det är åtminstone gratis att låna skivor från bibban.

Sedan måste jag ju erkänna att jag laddar ner en del i utforskningssyfte också. Om det är bra försöker jag sedan köpa skivan... När det gäller stående favoriter (typ Anna Ternheim, Kent, Marit Bergman och Lars Winnerbäck) brukar jag hålla mig från att ladda ner och köpa skivan olyssnad istället, det är mera spännande så. :)

Musik som du inte borde missa? Tja, de ovan nämnda, samt Emiliana Torrini, Tori Amos, Keane, Regina Spektor, Ben Folds och annat som ligger högt på min last.fm-lista... Den senaste tiden har jag återupptäckt Kaizers Orchestra (ett band som man kan höra på bara för den fascinerande norska dialekten), och dessutom lyssnat en hel del på amerikanska Ingrid Michaelson.

Mia sa...

Jag förknippar skivan med regniga gator i Åbo... Har för mig att det regnade mycket hösten då "Why does it always rain on me" var inne, och min hjärna började förstås alltid spela upp låten när jag plaskade fram på trottoarerna...

Emiliana Torrini har jag lyssnat en del på tack vare min make, Tori Amos har jag väl hört talas om och Regina Spektor har jag hört på P3. De andra namnen måste jag anteckna... Har faktiskt ärende till bibban imorgon, borde nog gå via musikavdelningen!