fredag 22 februari 2008

ikeayra

Dagens snackis i Vasa är Ikea, åtminstone kan jag tänka mig det. Själv har jag inte träffat någon annan än Arvid idag, och vi har inte nämnt Ikea, men ändå. För enligt Vasabladet lär det vara nästan klappat och klart att Ikea är på väg till Vasa. Förutom att ingen på Ikea har bekräftat det, men det verkar vara en bisak. Men det är ju skoj! Eller är det?

Jag har ju min ingrodda skepsis mot att alla städer i hela Norden ska ha exakt samma uppsättning affärskedjor (Ikea, H&M, KappAhl, Lindex, Gigantti/Elgiganten) - livet skulle kanske vara intressantare om man märkte lite mer skillnad på Vasa, Stockholm och Uleåborg. Men visst skulle det vara lite roligt att kunna ta en sväng förbi Ikea en förmiddag utan desto mer besvär. Visserligen har jag lite svårt att förstå ikeafenomenet - stiga upp mittinatten, klämma in sig i en buss/bil och köra en massa timmar, vallas runt i Ikea med de gula påsarna och sedan klämma in sig i buss/bil för att komma hem mittinästanatt. Det är en sak om man håller på och flyttar och inreder och verkligen behöver saker... men spontanshopping är liksom inte så intressant på Ikea... Men det förstås, jag har också tillbringat en och annan riktigt trevlig eftermiddag på Ikea utan att behöva något särskilt, bara traskat runt och haft lite småtrevligt och avslutat med en hotdog utanför kassan. Inget fel med det. Det kan vara riktigt underhållande om man är på rätt humör.

Tänk snabbt och kommentera - vad associerar du till när du hör det magiska ordet Ikea?

3 kommentarer:

filuren sa...

Konstigt nog en kloss. I Lego-stil. Och så stora blå plåtlådor som ska föreställa affärer.

Här ska Ikea öppna i april, vilket jag väntar på. Ska bli skoj att kunna åka dit och bara lorva runt. Titta vad som finns. Kanske köpa en ny smörkniv. :) Planera ny inredning och annars bara ha skojigt.

Anonym sa...

Hej Mia. Ursäkta mig att jag blandar hit andra saker men hittade dig via google när jag skrev dit "språkhandledning". Har alltså en fråga, men vet ej din mailadress. Har Du lust och skicka mig en email: sinni67@gmail.com
hälsn. Sinikka
PS. Ikea i Vasa låter jättebra!

Mamma Linda sa...

"Min" ros-fåtölj med tvättbart överdrag med soffor i ljus färg som passar till (med tvättbara överdrag. Viktigt). Och småprylar, korgar och sånt som annars är dyra men på Ikea billiga. Köksprylar. Blomkrukor. Billiga gosedjur.