onsdag 19 oktober 2022

Efter Irland


Tja, den här hösten har bloggen inte levt sitt bästa liv. Den är inte död, men så värst levande kan vi väl inte påstå att den varit - och som alltid känns det mer och mer bakvänt att skriva ett inlägg ju längre det gått sedan senast. Räddningen nu kan eventuellt vara att jag är nyss hemkommen från Irland och om det är något som kan dra mig till bloggen igen är det ju möjligheten att skriva om en resa! 

Det var ingen semesterresa, utan nästa Erasmusresa i samlingen. Den här gången var det vår partner på Irland som var värden - skolan finns i Ballina, County Mayo, men vi hann också med lite Dublin i början och slutet på grund av (eller tack vare!) våra restider. Som vanligt intensivt, men roligt och ett minne för livet! Vi kom hem på söndag kväll och efter en kort natt väntade två fullspäckade "vanliga" arbetsdagar när jag gjorde allt jag kunde för att hinna ikapp med sådant som lämnat under veckan som gått. Tack och lov var det en kort vecka, för nu är det höstlov! Hurra! 

Och idag har jag verkligen gått i snigeltempo. Tröttheten som samlats i kroppen under resan och de två arbetsdagarna som följde direkt på den slog till med full kraft nu när en ledig och underbart oplanerat dag dök upp. Kunde ha sovit från morgon till kväll tror jag, men är rätt stolt över att ändå ha varit på skogspromenad, sorterat vantar och mössor och firat höstlov med hamburgare på Friends and burgers med familjen! Och snart har jag skrivit ett blogginlägg också, vilket också räknas som en bedrift när det hunnit gå två månader sedan det föregående!

Resan började på söndag förmiddag med en färgsprakande tågresa neråt i ett Finland som klätt sig i sina vackraste oktoberkläder. Inget strulade, vi kom fram i tid, genom alla kontroller i tid. En ryggsäck rymde och återbördades till flyget som snällt väntade i fem-tio minuter på den och sedan flög vi raka vägen till Dublin. Framme! Vi checkade in på hotell, åt ramen (som lärarna älskade och eleverna inte älskade) och gick ut på en promenad som helt oväntat förde oss till Grafton street. Kan tänka mig sämre kvällspromenader!


Och nu är första inlägget sedan bloggtorkan skrivet, så nu är det bara att fortsätta hoppas jag! (Är det någon som läser bloggar längre?) Vi hörs!

Inga kommentarer: