onsdag 27 januari 2021

Heja heja!

 

Just nu känns oxveckorna verkligen som just oxveckor. Allt rullar på som det ska och för det mesta har jag riktigt roligt på köpet, men som det ska rullas i skolan just nu. Det är liksom inga avbrott, inga guldkanter, inga roligheter som inte vi lärare själva ordnar. För ungefär ett år sedan var jag med åttorna på musikal till Wasa teater och det var en så oerhört lyckad dag. Sånt kan jag verkligen sakna! (Teater! Utflykt! Avbrott i vardagen!) Just nu känner jag att teaterbesök och resor är något så avlägset att de knappt finns på riktigt, inte minst när jag läser alla nyheter om tröga vaccinleveranser, mutationer och (än en gång) strängare restriktioner vid gränserna. Inte undra på att coronatröttheten sprider sig. 

Oh well. Jag har åtminstone bokat in en frissatid nästa vecka, så då kommer jag i alla fall att få knoga på i fräschare hår. 

Men - tanken var egentligen att skriva om något av årets (hittills) bästa, nämligen onlineträning! Jag vet, jag är tio månader senare på bollen än resten av världen, men bättre sent än aldrig... Min syster tipsade mig om en onlinekurs som är två gånger i veckan och som man kan delta i antingen på Zoom i realtid eller när som helst under de följande tre dagarna. Så bra upplägg! Dessutom med en ledare/PT som jag har gått på mammaträning med när Josef var liten, så jag visste redan från början att hon är bra. 

Efter att jag måste sluta med pilates och bodypump i mars hittade jag liksom ingen annan träningsrutin än skogspromenader (massor av skogspromenader visserligen, men det fyller ändå en annan funktion). Jag vet att det finns oändligt mycket att använda på Youtube, men det var liksom så oändligt att jag inte orkade börja peta i det. Jag behöver liksom någon som knackar på i min telefon två gånger i veckan och säger att nu är det dags. Sen har jag faktiskt bara tränat i realtid en enda gång hittills, resten har varit i efterskott, men ändå bra att få den där sparken i baken.  (Info här om jag låtit så taggad att det smittat av sig!) Tror att det här är en keeper

Inga kommentarer: