måndag 23 mars 2020

Skrivbordshållningen


Att vara lärare räknas kanske inte som ett fysiskt arbete, men det är så mycket skönare än ett renodlat skrivbordsjobb! Det blir väldigt tydligt nu när mitt lärarjobb plötsligt blivit just ett skrivbordsjobb...  Idag har jag fått ihop sorgliga 6000 steg på hela dagen - trots att jag hade varit ute med barnen - när jag i vanliga fall lätt får ihop mer än det dubbla, åtminstone om jag lägger till en promenad. Illa!

(Petnoga tillägg: Jag inte har en aning om hur pålitliga stegen är, för när min gamla aktivitetsklocka gick sönder och jag skaffade en ny så ramlade stegen plötsligt in väldigt enkelt jämfört med tidigare... Oklart vilken klocka som är mer sanningsenlig. Oavsett så hjälper det mig att hålla koll.) 

Jag var väldigt nöjd med vinterns  nya rutin som (i princip) innehöll ett bodypump- och ett pilatespass i veckan. Tills - poff - mitt hyfsat rörliga arbete byts ut mot ett stillasittande skärmjobb samtidigt som alla ledda gruppträningspass ställs in. Fortfarande inte synd om mig för det, men jag borde nog ta tag i det här om jag inte vill bli smidig som en sten snart. Promenader är jag bra på att få till, men borde verkligen ta tag i någon onlineträning... en 30 day yoga challenge kanske? Les Mills lär också ha öppnat upp sina onlinepass, vilket ju är helt fenomenalt... bara man skulle hinna kolla upp det. Snart, snart! 

Blir för övrigt ganska stressad av alla tips på allt man kan göra nu när man "bara ska sitta hemma". Ha! På vissa sätt är det förstås ett lugnare tempo än normalt, men att ha 1 x hemdagis, 2 x hemskola och 2 x distansarbetande vuxna under samma tak är inte direkt drömläget för att äntligen hinna läsa de dammiga böckerna längst bak i hyllan. Och då har vi det ändå rätt bra ställt, för varken Matias eller jag råkar ha riktigt tjockt i schemat just nu och barnen är ändå ganska stora och självgående! Kan tänka mig att det är många som svettas ännu mer på dagarna med att få allt att gå ihop just nu... 

Hur som helst, vi har skapat en del rutiner som vi håller hårt på - en är att börja dagen med morgonpromenad (som mer och mer börjar glida över i morgonfotboll eller morgonbollkastning) och en annan är att vara ute minst en timme på eftermiddagen. Hittills har det varit enkelt att få igenom  tack vare det underbara vädret. Ska man umgås med lilla familjen hemmavid 24/7 ett tag framöver nu så skadar det inte alls med sol och blå himmel!


Inga kommentarer: