fredag 25 oktober 2019

Så oktober

Är det bara jag, eller har vi sett ovanligt lite sol den här hösten? Tycker det varit så orimligt mycket grådagar på sistone - eller så är det bara jag som har taskig tajming och har missat solen när den väl varit framme! Däremot gillar jag att det fortfarande (!) finns så mycket gula löv på träden, antar att det inte höststormat så mycket? Får se hur det ser ut efter helgen, tydligen ska det bli blåsigt. 

Ehm, varsågod för väderuppdateringen..? Det är kanske så det går när man fredagskvällen till ära tar fram bloggen utan minsta lilla plan eller ambition. I vilket fall som helst känns det helt okej med bristen på sol, för om exakt en vecka har jag satt mig tillrätta på tåget ner mot Vanda tillsammans med en kollega och fyra fina elever. Första etappen på vår Erasmusresa till Madeira!! Enligt vår värd Alexandra är det 20 grader, grönt och skönt och behagligt på Madeira oavsett när på året man kommer dit, så just nu gör jag mitt bästa för att minnas vad man brukar ha på sig för kläder i 20 grader... Programmet för dagarna där ser helt fenomenalt ut och jag börjar verkligen bli taggad! Och för den som, precis som jag, just tänkte "Wow tänk ändå, att få åka till Madeira med jobbet" kan jag också nämna att vår andra värd João, som är involverad i två olika projekt, precis har varit till... Tahiti (!) med en elevgrupp inom det andra projektet! Ja, otippat nog är Tahiti också med i Erasmus+-programmet! 


Här i huset är det nästan onormalt lugnt och stillsamt, för den här helgen är Arvid och Edvin ute på vift tillsammans med faffa Ingemar. De har kört iväg till Norrfjärden för att hälsa på kusinerna och dessutom gå på storloppis i Luleå - de har räknat dagarna i en månad nu och kommer antagligen att ha en toppenhelg! Samtidigt kan jag inte låta bli att medge att jag också ser fram emot en lite lugnare helg än vanligt. Jag älskar att ha huset fullt med familj, men det ska onekligen bli skönt med lite mindre ståhej nu fram till söndag kväll. Inte helt fel heller med tanke på min förhoppning att lyckas styra upp både jobb och reseförberedelser så att nästa vecka - veckan före resan OCH före periodvitsorden - inte ska bli alldeles för intensiv. 


Och... nu har Josef och Matias lagt ut ett brädspel på köksbordet och satt in popcorn i mikron. Dags för mig att njuta av fredag!

Inga kommentarer: