onsdag 12 april 2017

Sevendays vårlista

Snön yr utanför fönstret och marken är vit igen, så vad passar bättre än att fylla i Sevendays vårlista..? Det ÄR faktiskt snart mitten av april och borde enligt all logik börja vara vår.


Mitt bästa vårtecken:

Barmark! Barmark ger mig lust att hoppa, springa och cykla. Eller allra mest att leka med studsbollar och hoppa twist, även om jag extremt sällan gör sånt nuförtiden... Det måste vara en rest från mitt liv som 11-åring! Och ljusa kvällar, ljusa morgnar! Just nu ser man otroliga mängder med svanar på alla åkrar häromkring också, det är roligt.

Låt som ger mig vårkänslor:

Cake by the ocean, bara för att jag hörde den precis hela tiden i maj ifjol. Och med en helt annan känsla: deppiga regnväderslåten Formidable av Stromae, för att jag lyssnade väldigt mycket på den på våren för två år sedan.

Den här våren läser jag:

Så mycket jag hinner, vilket som vanligt inte är överdrivet mycket. Just nu läser jag ungdomsboken Som stjärnor i natten av Jennifer Leven som följde med mig hem från skolbibban häromdagen. Jag gillar den! Det är sällan jag läser en ungdomsbok med så fräscha, personliga karaktärer som Theodore Finch och Violet Markey.

Inför våren längtar jag alltid efter:

Sommarlovet..? Det är sällan jag längtar riktigt intensivt till våren, eftersom jag kanske gillar alla andra årstider mer, men visst är det välkommet med sol i ansiktet, fågelkvitter, bara vägar och naturen som torkar upp efter vintern. Och att få byta ut alla klumpiga vinterkläder mot en lättare variant!


Min bästa våroutfit:

Lätta skor! Skor som kräver barmark och upptorkade gårdsplaner!

Mat som jag förknippar jag med våren:

Det här känns lite pinsamt, men jag måste säga knackkorv och (färdigköpt) potatissallad... Sparris hade antagligen låtit bättre!

Våren doftar:

Ganska unket. Snö och is som smälter och släpper lös alla möjliga halvt förmultnade aromer. Och på något sätt är det ganska charmigt ändå..?

Om jag måste välja något dåligt med våren så säger jag:

Det är ingen vacker årstid. Det är smutsiga snödrivor, det är grått och dammigt och framtöade hundlortar. Även om det är lite fint med tussilago och blåsippor när det småningom närmar sig maj, så kan det inte jämföras med vackra sommar-, höst- eller vinterdagar! (Försommaren är något helt annat. Försommar är bedövande vackert, men då är vi kanske lite mer mottagliga också efter att ha traskat runt i damm ett par månader... Försommaren längtar jag efter!)

Inga kommentarer: