måndag 17 april 2017

Påsken

Snart är det dags att natta barn och rikta in tankarna på vardag igen, men vi har haft en onormalt skön påskhelg! Ylva, Anders och barnen har varit i Finland och vi har umgåtts mycket, men eftersom vi ändå hade så lite program har det varit riktigt vilsamt. Tack vare att de skulle komma hade vi hållit helgen helt öppen, och tack vare (!) att jag har varit, och fortfarande är, ganska förkyld har jag dessutom haft förstånd att vila mellan varven. Även om vi umgåtts intensivt så har jag alltså hunnit ligga på sängen och läsa och/eller krama Josef ovanligt mycket, och i övrigt har vi ätit kopiösa mängder sötsaker och lekt massor både inne och ute.


På långfredagen började Ylva och jag med gudstjänst i Betania, och jag tror vi njöt lika mycket båda två av att ha alla killar hemma hos svärfar i  i Skata under tiden! Efter maten gick vi iväg till gravgården för att se till Maj-Britts grav, men stötte också på en oemotståndlig klättersten... Sedan blev det helkväll hos oss. Eftersom de alltid sover hemma hos svärfar så blir det att vi roddar runt lite fram och tillbaka mellan hans och vårt, men det brukar funka ganska bra!


Lördag och påskhäxdag. SOM barnen hade väntat! Arvid och Edvin grälade om vem som skulle få vara katt (vi har bara ett par öron), men till sist bestämde de sig för att vara häxor båda två. Sverigekusinerna protesterade ganska bestämt mot ansiktsmålning och hucklen, så Ylva och Anders klädde ut sig lite också för att kompensera... snyggt!


Vädret var lite speciellt - även om påsken inte ens var tidig i år snöade det som sällan förr på påsk! Snöyra både på fredagen och lördagen... jag VET att många klagar, men jag tycker i princip att alla väder som inte är slask är bra, så jag har inte haft något emot vår vita påsk. I råkallt ösregn hade jag inte velat skicka ut mina häxor! Jag blev så imponerad av Josef, som nog bara förvirrat hängde med förra året. Den här gången gick han som en hel liten karl (i förkläde och sjalett) och vägrade att gå hem tidigare än storebröderna. De fick smyga sig iväg på en extrarunda när lillebror skulle sova efter maten istället...


En annan sak som ändrat på småbarnsfronten var att Josef och hans nästan jämnåriga kusiner hade så roligt tillsammans. Visst har de lekt förut och visst har de haft roligt, men den här gången var första gången som det märktes så tydligt att de verkligen gillar varandra. Jätteroligt att se! Vi får se när exakt vi träffas nästa gång, men nån gång i sommar blir det helt säkert. Då ska det bli kul att se om de plockar upp leken där de lämnade den igår!

Vi skippade alla tankar på påskbrasa på lördagskvällen utan nöjde oss med att hänga vid faffas och rasta barnen lite (till) i Alexandersparken. Riktigt lagom för en dag!


På söndagen var det påskgudstjänst i Betania, och den gjorde mig så glad. Positiv, varm och... upplyftande. Perfekt för både barn och vuxna. Finlunchade (?) på Friends & burgers och hängde hos oss resten av dagen. Det blev en sen kväll eftersom vi av någon anledning lyckades hitta lugnet att sitta och vuxenprata först ganska sent... det är för värdefullt för att avbryta på grund av trivialiteter som nattning, packning och andra världsligheter!

Eftersom de åkte hem idag hade vi först tänkt hitta på något, kanske bjuda hit nån, gå på bio eller åka ut på skogsutflykt. Så glad att vi skippade det! Har istället haft en riktigt långsam, lugn dag. När jag sneglar på våra kalendrar från och med imorgon så anar jag att det kunde behövas... Jag har rättat en del prov, men annars har vi mest bara såsat på här hemma; Matias for på en nödvändig cykeltur när A&E hade såsat på för länge här inne...

Glad och tacksam över vår fina påsk! Nu tror jag vi orkar ta itu med vardagen igen.
Bara min förkylning skulle ge sig snart...

2 kommentarer:

Marias Memoarer sa...

För min del blev det inte mycket påskfirande då jag är på resande fot. Det mest påskiga var nog att äta godis, haha.

MSH sa...

Maria: Jag kan tänka mig att det blir väldigt annorlunda med högtider på resande fot! Men godis är ju åtminstone väldigt påskigt... :D

(Vanliga Mia som kommenterar, men med annan inloggning...)