fredag 28 april 2017

Kulturtant in the making


Den här veckan i mitt liv har varit helt galet - och atypiskt - kulturell! Under loppet av sju (!) dagar har jag hunnit med:

1) Tove på Svenska teatern
2) Konstmuseet Ateneum
3) Operan Trollflöjten (studerandeuppsättning)
4) Wasa teaters turnépjäs Finlands historia - en clownföreställning

Och då har jag inte ens fått nog, utan har tänkt boka biljetter till Aladdin på Wasa teater för åtminstone mig själv och storbarnen till nästa lördag. Bara det inte blir utsålt innan jag får ändan ur vagnen... Visserligen skulle det kännas smartare att sprida ut teaterbesöken lite bättre, men det är enda chansen om vi vill hinna se Aladdin. Och det vill vi.

1) Tove var sevärd speciellt för den som gillar Mumintroll, konstnärer och finlandssvensk kulturelit. Recensionerna har varit ljumma, men jag tyckte den var över förväntan - kanske just för att jag hade så låga förväntningar...

2) Ateneum skriver jag mer om senare.

3) Trollflöjten fick jag följa med på som förälder när Arvid och de andra konstskoleeleverna bjöds på fribiljetter i onsdags. Helt otroligt underhållande! 

4) Finlands hundraåriga historia som clownföreställning  på en dryg timme är inget självklart projekt. Vissa partier var lite röriga, men andra partier fungerade fascinerande bra - och en underhållande  historielektion var det definitivt. Såg den alltså tillsammans med niorna på jobbet idag.

Inga kommentarer: