lördag 18 februari 2017

Fem-listan

 

Fem bästa just nu
1. Det är helg och vi gör nästan ingenting, precis som jag hade hoppats på förhand!
2. De två stora krukväxterna jag köpte på Lidl häromdagen. Tänk, vilken skillnad lite grönt kan göra i ett rum! Jag blir så glad när jag ser dem, till och med fast det visade sig att vi inte äger några tillräckligt stora krukor och fick ställa dem i plasthinkar tills vidare...
3. Solen sken och fåglarna kvittrade i eftermiddags. (En stund i alla fall. Synd bara att jag var inne på Erkin Halli och köpte dörrhandtag under tiden.) Blå himmel är något av det bästa jag vet!
4. Vi är (peppar, peppar) friska och har så varit i stort sett hela januari och februari. Må det fortsätta så!
5. Bara fem arbetsdagar kvar till sportlov och då har vi planer! Wohoo! Mer om det nedan!

 

Fem sämsta just nu
1. Trots att vi varit friska hittills den här vårterminen har jag varit så oerhört trött. Och det är svårt att veta skillnad på trött och ledsen. Och är man trött/ledsen känns det ganska krävande att vara så intensivt med folk som jag är på mitt jobb. (Btw, jag känner att jag måste slänga in en försäkran om att tröttheten alltså inte beror på någon hemlig graviditet. Hujedamej.)
2. Den senaste veckan har vår lilleman varit så gnällig att vi fått hål i öronen minst en gång var tionde minut. Flera gånger har jag varit övertygad om att han håller på att bli sjuk, men det har han hittills inte blivit, så nu tänker jag kanske... trotsålder? Hujedamej. Igen.
3. Det är så rörigt här hemma, men ingen orkar eller hinner eller prioriterar att städa. Jag är (verkligen!) ingen pedant (ha!), men det är så mycket lättare att slappna av i ett åtminstone någorlunda rent hem.
4. Jag lyckas aldrig få till någon träning och börjar snart känna mig spänstig och stark som en 80-årig bulle.
5. Världen har gått bananas på så många sätt. Och jag vet inte vad jag ska göra åt det, för ingen blir gladare för att jag går här med min Weltschmertz.

 


Fem saker vi gjort i veckan
1. Här höll jag på att skriva att jag gått till frissan, men det var visst förra veckan... tiden går fort. Det får ändå stå kvar, när jag nu har bildbevis och allt! Dessutom händer det så sällan att det har ett visst nyhetsvärde ändå...
2. Jag har dessutom klippt Josef och Edvins hår. Och Matias har också gått till frissan. Nu är det bara Arvid som envist vaktar sin långa kalufs - vi ska se om det går att förhandla fram en överenskommelse!
3. Matias har jobbat på i lillvessan/lilltoan som sakta men säkert håller på att totalrenoveras. Nu börjar det faktiskt vara ganska nära, så det vore dags att bestämma hur ytorna ser ut. Bara vi skulle hinna med det. 
4. Jag har rättat prov. I mängder.
5. Vi har firat alla hjärtans dag genom att bjuda svärfar på tacos. Och så gav jag Matias boken Ännu mera vego, men det blev inte den fullträff jag trodde, för han trodde först att det var boken Mera vego som vi redan har och trodde att jag typ hintade om att han skulle laga nåt ur den. Åh, hans nollställda ansikte medan han febrilt försökte komma på hur jag tänkte... 

Fem saker vi ska göra (eller har gjort) i helgen
1. Gå här hemma i mjuka kläder och ladda batterierna (check).
2. Städa. (Jag hoppas fortfarande på att åstadkomma något innan helgen är slut)
3. Ordna med ett ändrat skattekort istället för det felaktiga jag fått. Just do it. 
4. Skrinna eller skida eller nåt annat friluftigt. Känns som ett måste när vårvintersolen börjar visa sig!
5. Här lägger jag in gårdagens dansteater också, för utöver det jag redan skrivit ska vi verkligen försöka göra så lite som möjligt. Ibland behövs just en sådan helg!

 

Fem saker jag längtar efter
1. Okej, first things first: våra sportlovsplaner. Vi ska till SPANIEN! Redan i september hittade vi tokbilliga flygbiljetter till Alicante och slog till, och sen bokade vi en lägenhet i Villajoyosa, som ligger mellan Alicante och Benidorm. Nu går jag och är lite nervös för att vår friska lucky streak plötsligt ska ta slut lagom till resan, men mest ser jag fram emot lite äventyr och omväxling! Om en dryg vecka bär det av!
2. Nästa period. Efter sportlovet får jag ny läsordning med färre lektioner. Den här perioden har varit slitsam - inte bara på grund av schemat, men delvis - och jag ser så oerhört mycket fram emot lite lugnare tider. Det skadar inte heller att Matias också kommer att få (ännu) mindre timmar samtidigt, så det finns goda chanser för en riktigt skön vår för familjen!
3. Att äta söndagsstek imorgon. Vi köpte en del av en älg efter jakten i höstas och har skämt bort oss själva med älgstek som söndagslunch nästan varje vecka på sistone...
4. På tisdagen ska jag träffa min kompis Johanna som bor i Malmö numera och som jag inte träffat på... jag vet inte hur länge!
5. Och allra närmast ser jag fram emot att barnen ska ha somnat, jag ska ha duschat och vi sätter oss framför tv:n utan att behöva fundera på något mer komplicerat än om vi ska se ett avsnitt (eller fler) av Episodes eller Grey's Anatomy. Snart!

Inga kommentarer: