söndag 12 februari 2017

By


Ibland är vi verkligen snabba som sniglar. I flera veckor (månader kanske?) har vi tänkt att vi absolut ska se till att ta med barnen och gå på by-utställningen i Tobaksmagasinet. Det är en superbarnvänlig utställning med konst och installationer av barnboksillustratörer - och idag blev det äntligen av. Orsaken till att vi äntligen fick ändan ur vagnen var att vi råkade läsa på tidningen att utställningen är öppen t.o.m. idag... när vi var klara och gick var det ungefär noll minuter kvar till stängning, så vi kan bokstavligen säga att vi såg utställningen i sista minuten!


Tur att vi kom oss iväg! Det var verkligen en väldigt mysig och rolig utställning som vi gillade allihopa. Edvin hade varit hit med förskolan i januari, men tyckte att det var ännu roligare den här gången. Arvid skulle egentligen också ha varit med skolan, men missade det typiskt nog eftersom han fick en dag ledigt i samband med vår trettondagsresa till Norrfjärden.


Som en extra bonus insåg vi att en annan utställning nyligen har öppnat i grannrummet, Staden berättar. Jag vågar påstå att den också är helt klart sevärd för alla som är ens lite intresserade av Jakobstad, lokalhistoria och kanske lite finländsk historia överlag, så här Suomi100 till ära. En salig blandning av ryska skyltar, glasshistoria och föreningsliv!Inga kommentarer: