söndag 11 december 2016

Summan av helgen

Det här skulle bli något så unikt som en decemberhelg med relativt lite planer. Jag skulle göra sånt som det alltid känns extra bra att göra lite på förhand (alltså inte dan före dan), som att baka för frysen, städa och försöka hitta mina julklappsgömmor (it's a real problem!), men det blev inte riktigt så. Vi har gjort två jättebra, juliga saker, men resten av tiden har jag hostat, snorat och segat på här hemma. Sakerna på min att göra-lista lär lämna till dan före dan i alla fall... eller lämna bort helt. (Utom julklappsgömmorna! Dem måste jag hitta!)

Har faktiskt läst ut en hel bok sedan fredagskvällen, och sånt sträckläsande
 hinner jag aldrig med nuförtiden, så det kan väl i alla fall räknas som en liten vinst. Annars tycker jag mest det har känts utomordentligt onödigt med den här förkylningen. Hoppas i alla fall det ger sig så att jag kan jobba imorgon eftersom det blev lite sådär på den fronten förra veckan...

Men för att fokusera på bra saker vi HAR gjort - igår var det Jul på Södermalm, så jag tog med storbarnen och insöp lite (mycket!) julstämning på ett av mina favoritevenemang i advent. Vi letade tomtar i Jakobstads museum, pillade på fina saker på After eights innergård och imponerades (än en gång) av alla skickliga konstnärer och grafiker som håller till i Campus Allegro. Jätteroligt! Edvin, som var hemma med feber från förskolan hela (!) förra veckan blev ganska slak i slutet, men att han ändå orkade på på julmarknad i nästan två timmar tyckte jag var toppen.


Idag prickade vi också en jultradition - söndagsskolans julfest. Extra roligt att vi kunde gå eftersom Edvin missade förskolans julfest förra veckan på grund av den eländiga febern... Egentligen borde jag nog ha stannat hemma med min hosta och mitt allmänna förkylningskrassel, men det är lätt att vara efterklok. Jag fick i alla fall se världens bästa tomtenissar i luciatåget! All-time favourites!

------------------------------------------

Boken förresten! Det var 3096 dagar av Natascha Kampusch, den österrikiska flickan som lyckades rymma efter att ha varit kidnappad och inlåst i åtta år. Blev intresserad av hennes berättelse efter att jag läste (den fiktiva) Room i Stockholm. Det verkar finnas hur mycket konspirationsteorier som helst om omständigheterna kring Natascha Kampuschs kidnappning, men jag väljer att tro på det hon berättar. Att hon levde under vansinniga förhållanden från tio till arton års ålder är det ingen tvekan om, och då tycker jag att hon åtminstone kan få berätta sin historia själv. Kan rekommendera både 3096 dagar och Room!

Inga kommentarer: