måndag 19 december 2016

Kattliv

Vi har ju haft en rymmarkatt, åtminstone under sommarhalvåret. På vintrarna trivdes Tintin bäst med att ligga i soffan och chilla, men när solen började värma kände han tydligen alltid skriet från vildmarken och stack iväg. I rätt många omgångar har han varit bortsprungen, förra sommaren hela tio veckor... han har inte heller varit särskilt bra på att komma hem igen, utan vi har alltid fått göra efterforskningar och hämta hem honom.Han är en riktig sol-och-vårare, tydligen fenomenal på att charma in sig hos folk som blir förtjusta och gärna ger honom mat (och kanske husrum också). Tintin har verkligen varit en idealisk katt, snäll och lugn och 100 % barnvänlig. Men rymningarna - det om något har verkligen varit nackdelen med att ha katt!


I våras, när det började kännas mer och mer som sommar, visste vi alltså att vi aldrig kunde vara säkra på att få in honom igen när vi väl släppte ut honom. Men vad gör man? Att börja hålla en utekatt instängd - hela sommaren - är knappast något alternativ. Och mycket riktigt, en dag i slutet av maj kom han inte hem igen. Däremot var vi inte så bekymrade i början. Vi fick inte napp direkt när vi försökte dra i olika trådar, men vi fick höra att han hade setts i somras i en annan del av Sandsund och tänkte att det nog ordnar sig.


Men så blev det höst, och fortfarande inga napp. Och ingen katt. Jag tror fortfarande mer på att han hittat någon ny familj där han helt sonika flyttat in än att något har hänt honom, men man vet ju aldrig. Hur som helst har vi börjat sakna katt i huset. Tintin i synnerhet, men katt i allmänhet. Så nu har vi slagit till! Ikväll var vi och valde ut en mysig kattfröken som ska få flytta hem till oss om nån vecka. Det ser vi fram emot! Hon var dunig och gullig och verkade tycka om att ligga i famnen och pysslas om. Vad mer kan man begära av en katt? Nu hoppas vi på att hon platsar i familjen lika bra som Tintin gjorde - och att hon är lite mindre rymningsbenägen... Vi hoppas fortfarande på att Tintin ska komma sig hem igen en vacker dag, men om han gör det får han helt enkelt finna sig i kattsällskap!

Inga kommentarer: